Lagbanner
Oskarshamn snäppet hetare än Mora
Daniel Hermansson deppar

Oskarshamn snäppet hetare än Mora

Oskarshamn vann rättvist efter två slarviga och viljelösa perioder av Mora.

Det var inte samma Mora som senast bortaslog Pantern som skrinnade ut på isen ikväll. Oskarshamn tog direkt tag i taktpinnen och var snäppet hetare än Mora i kampen om nästan varje puck. Sett till de två första perioderna var slutresultatet i underkant.

Mora har fortsatta problem med sig powerplay, något som Oskarshamn lyckades utnyttja. 2-0 kom nämligen i numerärt underläge efter att två Oskarshamnsspelare nästintill blev lämnat ensamma med en annars storspelande Jacob Johansson i Morakassen.

Frågan är om inte Moras andraperiod var en av om inte kanske säsongens absolut sämsta. Istället för att ta sig i kragen efter en tveksam inledning kom man ut och underpresterade ytterliggare. 

I tredje perioden måste Jeremy Colliton ha sagt väl valda ord i omklädningsrummet för mora klev ut med en helt annan attityd. Pierre Engvall som alltid är en pålitlig offensivet farlig spelare fick äntligen göra mål. Mora tog i stort sett över matchen och hade flera klara chanser för en kvittering. 

Och det är precis det här som Mora saknar. Man har kapacitet att spela tveksam hockey i två perioder för att sedan ha chans till en kvittering (!). Men då måste spelartyper som Patrik Karlkvist, Daniel Hermansson med flera vara framme och avgöra. När matcherna och serieplaceringarna börjar tätna är det den typen av spelare som kommer bli tippen på vågskålen. Just nu saknar Mora den spelaren, och det börjar bli kännbart. Undrar om Pavel Brendl har lust att lämna Slovakien för sejour i Dalarna igen?

Nu tappade Mora tre poäng på hemmaplan i en serie som är lika tät som de djupaste urskogarna runt Siljan. Skall man hålla sig över play-offstrecket har man inte råd med fler hemmaförsluster.

Härnäst väntar Vita-Hästen hemma på måndag. Ytterliggare en tuff och tät hemmamatch mot ett lag man haft problem med tidigare på säsongen.


Mora IK - IK Oskarshamn 1-2
(0-1, 0-1, 1-0)

Skott Mora: 30 (13:3:14)

Skott Oskarshamn: 30 (9:16:5)

Jacob Johansson: 93,33%

Dan Bakala: 96,67%


16:08 0-1 (EQ) IKO 68. Hagelin, Joakim (16)

(16. Piispanen, Arsi)

36:30 0-2 (SH1) IKO 37. Poulsen, Anders H. (2)
(22. Nyberg, John)

43:17 1-2 (EQ) MIK 10. Engvall, Pierre (4)
(8. Johansson, Robin)

Redaktionen2015-12-04 23:05:00
Author

Fler artiklar om Mora

Vinna eller försvinna - Djurgården har skaffat matchboll i semifinalen
Kaffe kaka tredje raka