Banks stannar i St. Pauli
Scott Banks stannar kvar på Millerntor framöver

Banks stannar i St. Pauli

Den skotske spelaren Scott Banks var ifjol inlånad och blir nu kvar i Hamburg.

Den 12 augusti 2023 skrev Scott Banks på ett avtal med St. Pauli. Han lånades då ut från den engelska klubben Crystal Palace över säsongen 2023/24. Han fick därefter göra tre inhopp innan han skadade sig mot Eintracht Braunschweig den 1 september. Skadan visade sig vara en korsbandsskada - och därmed var säsongen i princip över innan den knappt han börja. Efter att ha gjort fina framsteg under senvåren var han tillbaka i sista matchen mot Wiesbaden. Där fick han hoppa in, assistera till Danel Sinani som sköt ligatiteln till St. Pauli och blev sedan utbytt igen på stopptid. Därmed gjorde han ett kort men viktigt avtryck.

Därefter har Scott Banks uttryckt en önskan om att stanna kvar i St. Pauli och nu bekräftar klubben att 22-åringen lämnar Crystal Palace och blir kvar på Millerntor. Sportchef Andreas Bornemann säger följande om övergången:

- Scott visade tidigt förra säsongen att han kan göra oss ännu mer oförutsägbara med sin förmåga. Han har också kommit till rätta väldigt bra. Den uthållighet Scott visade när han arbetade sig tillbaka efter sin allvarliga skada förtjänar ett erkännande. Vi är därför glada över att ha gjort affären permanent.

- Det var min uttryckliga önskan att stanna i FC St. Pauli. Jag känner att jag inte är färdig här än och tror att jag är på rätt plats för att ta nästa steg i min utveckling. Jag är också mycket tacksam mot klubben och mina lagkamrater för deras stöd under det senaste året, vilket inte var en lätt tid för mig personligen. Att avsluta säsongen så framgångsrikt och spänningen att se fram emot nästa säsong i Bundesliga gör det hela ännu trevligare.

Förutom Crystal Palace har Scott Banks även representerat en rad klubbar. Efter att ha börjat karriären i Dundee United blev det en utlåning till Clyde. Efter att karriären forsatte i Crystal Palace blev det nya utlåningar till Alloa Athletic, Dunfermline Athletic, Bradford City och slutligen St. Pauli. Hur långt kontraktet gäller går klubben inte ut med.

Joakim Erikssonjoakimeriksson299@gmail.com2024-07-01 11:21:00
Author

Fler artiklar om St. Pauli