0 - 3

Ajax - Liverpool 0-3: Avancemang säkrat

Liverpool reste till Amsterdam i den femte omgången av gruppspelet i CHampions League.

Jürgen Klopps mannar reste till Holland efter en tung Premier League-omgång bakom sig för att säkra avancemang redan i den femte gruppspelsomgången i Champions League. Förutsättningarna var tydliga – vinst och Liverpool är klara för slutspel.

Matchen inleddes med ett tryck från hemmalaget. Ajax lyckas med att etablera ett bollinnehav och dom styrde matchen inledningsvis. Liverpool kom upp i några blixtanfall men tappade snabbt bollen och Ajax tog tillbaka initiativet i matchen gång på gång. Trots det så var känslan att dom röda hade koll på läget och matchbilden blev därav relativt avslagen. Matchen vägde lite och båda håll och till och från så uppstod en lite mer böljande matchbild. I matchminut 42 så friställer Jordan Henderson Mohamed Salah med en elegant yttersida. Egyptiern tackar för den genom att lyfta bollen retsamt över hemmamålvakten Pasveer och in i nätmaskorna, 0–1 till gästerna. Strax därefter så slår Roberto Firmino ett öppnande överspel som ger Darwin Nunez möjligheten att utöka ledningen – men uruguayanen missar ett läge som man inte får missa på den här nivån.

Liverpool rivstartar andra halvlek genom att göra två snabba mål inom loppet av 7 minuter. 2–0-målet noteras Nunez för när han med pannan som verktyg skarvar in Robertson hörna. 3–0 gör Harvey Elliott efter att Mohamed Salah slagit in djupledsboll som ger den unge engelsmannen möjligheten att trycka upp bollen i nättaket från en snäv vinkel. Den resterande delen av matchen var en vandring i ingenmansland. Ajax tar över bollinnehavet igen men skapar aldrig något riktigt tryck. Liverpool kontrollerar matchbilden och Alissons nolla kändes aldrig hotad.

Liverpool är klara för avancemang efter en ganska tafatt men kontrollerad trepoängare i Amsterdam.