Antonio Conte sparkad!

Antonio Conte sparkad!

Presskonferensen efter matchen mot Southampton var droppen. Italienaren får nu lämna sitt uppdrag.


Nej, säsongen 2022/2023 har inte gått Contes väg. Det är faktiskt smått otroligt att Spurs i skrivande stund ligger på en fjärdeplats i Premier League sett till hur man presterat på planen. En stor förklaring stavas såklart Harry Kane.

Uttåg mot Nottingham Forest i Ligacupen, förlust mot Sheffield United i FA-Cupen och tillsist debaklet mot AC Milan i Champions League. Sett till lottningar är det svårt att argumentera emot att Spurs borde tagit sig längre i samtliga turneringar. Droppen för de flesta var när man vilade Kane m.fl mot Sheffield United, inte minst då flera stora lag redan åkt ur turneringen.

Många fans och inte minst undertecknad har väckt stor kritik mot Contes destruktiva matchplaner där största fokuset ligger på hur motståndarna spelar. Man ska ligga rätt i positioner, backa hem och stänga ytor. De få gånger man gått upp för att sätt press och spela framåtlutad fotboll så har det sett riktigt bra ut. Frustrerande att det händer så fruktansvärt sällan bara.
Faktum är att under 2023 så har Antonio Contes Spurs varit lika svaga som man var under Nuno Espírito Santo, det säger allt.

Nu har Daniel Levy en stor uppgift framför sig. Från Mauricio Pochettino till José Mourinho, Nuno Espírito Santo och Antonio Conte är skillnaden stor som natt och dag. Argentinaren var en offensiv tränare med fokus på att utveckla unga spelare. Är det dags att hitta den röda tråden och följa den fullt ut? Jag hoppas det.

Vi tackar Antonio för den fina våren vi fick tillsammans 2022 och önskar honom lycka till i framtiden. 

Cristian Stellini och Ryan Mason tar över säsongen ut där Julian Nagelsmann sägs vara etta på listan utav potentiella tränare till nästa säsong.

TV: Contes sista presskonferens för Tottenham

Peter Hecktorpeterhecktor2023-03-27 07:49:00
Author

Fler artiklar om Tottenham