Arsenal vidare i FA Youth Cup

Jack Wilshers önskan om hans träningsiver med akademin skall generera samma resultat som för honom fortsätter. Att vinna FA Youth Cup som han gjorde 2008 är få förunnat och den senaste gången Arsenal gjort det. Men denna årskull som nu rullar fram är talangfull och det finns en bredd som inte setts på ett tag. 
Nu mötte man Watfords U18 på Vicarage Road och trots underläge direkt med 0-1 och sedan 0-2 före paus, så visade Gunners en väldigt stor moral. En intrressant uppställning med rutinerade Walters-Sousa tillsammans med Rosiak och Quamina i försvaret. Myles-Skelly och Bradley Ibrahim på defensiva mittfältet, Cozier-Duberry,Gower och Ferdinand bakom OMari Benjamin. Ethan Nwaneri satt på bänken och fick se Jimi Gower spela istället. Nwaneri var med U21 senast och det kanske var orsaken. 
Trots 0-2,så var Gunners laget som förde spelet. Jimi Gower imponerade återigen i sin offensiva position och Amario Cozier.Duberry, som satt på bänken mot Everton i helgen är alltid intressant att kolla på. Avig ytter som går utsida eller insida och vänder riktning oväntat. I paus kom Ismail Kamara in istället för Ferdinand i paus. 
Tio minuter in på andra halvleken fick Gunners en straff, sm Cozier-Duberry enkelt matade in i mål. Strax efter kviterade Kamara på ett närskott och vändningen var total när Rosiak sköt in ett långskott. Cozier-Duberry förvaltade sedan ytterligare en straff och Gunners är i kvartsfinal där man möter segraren mellan Cambridge och Sheffield Wednesday

Magnus Falk2023-02-07 02:04:04
Author

Fler artiklar om Arsenal