Arsenal Women: Arsenal vidare till semifinal i Champions League

Mycket folk på plats. Mikel Artéta på plats tillsammans med en mängd andra auktoritärer.
Arsenal tog emot mäktiga Bayern München i en kvartsfinal i Champions League med målsättningen att vinna med två baljor. Om så skedde. då var man klar för semifinal i den mäktiga turneringen. 0-1 borta var ett bra resultat, men Gunners ville ta säsongen ytterligare en runda.

Jonas Eidevalls lag kom ut till matchen med en fart som var svår att stoppa. Pådrivna av Leah Williamson, Kim Little, Zinsberger i mål, Maritz, Wälti, Pelova, di Souza och med aktiva forwards i form av Foord, Stina Blackstenius, McCabe och Frida Maanum - Bayern hade inte mycket att säga till om.
Det var snabba omställningar, flyfotade forwards som gick i luckor på bollar som lyftes över Bayerns försvar, det var kombinationer och avslut. Bayerns försvar hade det oerhört svårt att få tag på Gunners rörelse och omväxlande spel.
Efter elva minuter kom 1-0, Williamson nådde Maanum utanför straffområdet och norskan trycker upp 1-0 i krysset bakom målvakten Grohs. Jublet steg mot den mörka London-himlen och Gunners var nu lika med tyskorna i sammandraget.
De rödvita fortsatte med sin framåtriktade fotboll. Bollarna gick rakt, utan större stopp och Caitlin Foord fick ett jätteläge men bollen gick utanför.
Men så kom 2-0. Katie McCabe gick runt sin back på kanten, lyfte in den i mitten och där dök Vadstenas egen Stina Blackstenius upp och nickade in 2-0. Den tjejen har gjort många mål genom livet - jag pratade med några tjejer som faktiskt mött henne när hon var 14-15 år gammal och menade att det var tydligt redan då att det var något exceptionellt- och detta mål kan vara ett av de viktigaste. Inget större mål egentligen, men hon är på rätt plats i boxen, flyttar sig från sin back och nickar in den enkelt bakom Grohs i målet.
Men Arsenal var inte nöjda. De visste att ett tyskt mål skulle göra allt lika igen och pressade på för ett tredje mål. Det var som att Gunners ställt upp ett plexiglas vid halva plan. Bollen studsade tillbaka in på tyskornas planhalva gång efter gång. Det är avslut från Foord, från Maanum, från Blackstenius, dubbelchans Foord-Blackstenius och ribbskott från McCabe.
Jonas Eidevall på sidan är som en helt kosläpp. han är överallt. Viftar, vinkar, skriker, hoppar, pekar och tjoar. Vilken intensitet.
2-0 i paus och fullkomlig dominans. Tyskorna längtar efter pausen.

Nu måste tyskorna öka farten i andra halvleken och gör så. Efter tio minuter börjar de ta över spelet. Brittiskan Stanway, tyskorna Schuller och ynglingarna Kett och Buhl börjar rulla bollen enklare, rakare och snabbare. Nu får Zinsberger dirigera försvaret mer och mer och det uppstår både chanser och halv-chanser.  Buhls skott avvärjs av Wubben-Moy som ersatt Kim Little. Stanway skjuter strax utanför och Buhl kolliderar med Zinsberger. Men det blir aldrig riktigt farligt. Istället är Foord helt ren med Grohs men lyfter bollen över mål.
Sju minuters tillägg innebär nervositet, men tyskorna är aldrig nära. Två hörnor där målvakten är uppe för att hjälpa till, men Williamson dirigerar sitt försvar enkelt och bollen rensas. Mot slutet är även Lina Hurtig med och gör mycket nytta med sin storlek och styrka då hon håller bollen bra och gör att tiden går.

Domaren blåser av och Gunners är i semifinal. För första gången på nästan tio år.

Eidevall var lyrisk efter matchen och hyllade spelarna och klubbens stöd. " I got a very nice message from Edu after the game.The support from the whole club is magnificent. There is a lot of talk about always acting with class - you really understand the meaning of that when you're inside the organisation.It's engrained and it spreads down in the organisation. Communication and belief from them is amazing."