Northampton - Barnsley
1 - 2

Barnsley tillbaka på vinnarspåret
Styles firar Barnsleys 0-1 mål

Barnsley vann med 2-1 borta mot Northampton efter ett par dramatiska övertidsminuter.

Niell Collins gjorde en hel del förändringar i dagens startelva. Flera av spelarna som kom in och gjorde det jättebra i andra halvleken mot Portsmouth fick chansen från start.
Dodgson in till vänster på mittfältet, Styles centralt och O`Keeffe till höger. Dessutom fick Cosgrove göra sin första start i ligan på topp bredvid Devante Cole.
Det skulle visa sig vara lyckade förändringar, i alla fall inledningsvis. Redan i den fjärde så minuten så pressade Cosgrove Northamptons målvakt Burge hårt. Burge missade stressat rensningen och den hamnade hos Callum Styles utanför straffområdet. Styles drog till direkt med vänstern och pricksköt in 0-1 till Barnsley i det övergivna målet.
Efter målet så tog Northampton över och var det spelförande laget och efter sju minuter så var Guthrie nära att kvittera med en farlig nick. Men det är inte lätt att överlista Liam Roberts i Barnsleys mål, det har han visat tidigare under säsongen och det gjorde han även denna eftermiddagen. Roberts hann ner och räddade vid sin högra stolprot.
Northampton fortsatte att trycka på, Barnsley fick i hög grad förlita sig till snabba omställningar i sitt anfallsspel.
I den 28:e minuten så fick Northamptons Michell Pinnock ett bra skottläge precis vid straffområdeslinjen och fick iväg ett riktigt bra avslut.
Men återigen var Roberts på tårna, han fick verkligen sträcka ut men lyckades stöta bollen utanför sin vänstra stolpe.
Många fler målchanser bjöd inte den första halvleken på, och Barnsley jämnade ut matchbilden under den sista kvarten.
3-1 i avslut och hemmalaget ägde också det mest av bollen under de första 45 minuterna, 54-46.

Halvtid 0-1

Den andra halvleken var mer händelsefattig inledningsvis, lägre tempo och många avbrott.
Det kändes som att Barnsley hade ganska bra kontroll över händelserna och det var också Barnsley som skapade de vassaste chanserna.
Närmast var Cole på frispark från Dodgson, nicken gick klockrent i ribban.

Frisparken som Cole nickar i ribban

Under de sista ordinarie minuterna så skapade Northampton ändå ett visst tryck i Barnsleys straffområde efter en dubbelhörna.
Men när de skulle slå sin tredje så misslyckades de totalt med en kort variant.
Devante Cole fick tag i bollen precis utanför eget straffområde och satte sedan full fart. Max Watters fanns med som alternativ centralt men Cole valde ändå att gå på eget avslut. Burge var på bollen men orkade inte styra den utanför målramen. Coles 9:e mål denna säsongen var ett faktum och 0-2 till Barnsley på tavlan.
Det målet borde ju stängt matchen men när Kacper Lopata, Barnsleys bästa spelare denna eftermiddagen gick ner i gräset ett par minuter senare så ändrades förutsättningarna. Lopata hade riktigt ont, troligen en axel ur led och kunde därför inte spela vidare.
Samtidigt så hade Barnsley gjort alla sina byten så laget tvingades att gå ner på 10 man.
Med över 10 minuter tillagt så det blev det därför stor dramatik efter Appe`re` lyckats rulla in 1-2 reduceringen i matchens 98:e minut.
Barnsley orkade dock att stå emot de avslutande minuterna och vann rättvist med 2-1.
Mycket oroande dock med Lopatas skada, han har varit riktigt bra hela denna säsongen och det hade inte varit bra om vi tvingades att klara oss utan honom i det centrala försvaret. Har själv dragit axeln ur led under en fotbollsmatch och missminner jag mig inte helt så behövdes det ca tre månaders rehab.