Barnsley vann, men utan att glänsa.

Barnsley lyckades att vända ett 0-1 underläge mot Carlisle, till en 2-1 seger.

Barnsley tog på tisdagskvällen emot Carlisle, på ett kylslaget och blåsigt Oakwell.
Barnsley har denna säsongen haft stora problem mot topplagen, det enda laget över oss i tabellen som vi har lyckats besegra är Stevenage.
Däremot så har Barnsley varit ganska stabila när det kommer till möten mot lag som ligger under oss i tabellen, och matchen mot nästjumbon var inget undantag, även om det satt riktigt hårt inne.
Niell Collins gjorde endast en förändring i startelvan från lördagens match. Luca Connell var tillbaka efter sin skada och gick rakt in på det centrala mittfältet, på Jon Russells bekostnad.
McCart saknades däremot även i denna matchen, och nyförvärvet Pines, fick inte heller någon plats i truppen.

Barnsley inledde matchen katastrofalt, försvarsspelet var mer än lovligt förvirrat. Faktum är att det borde stått 0-4 efter 12 minuter, och det berodde inte på att Carlisle spelade någon fantastisk anfallsfotboll.

Redan efter 37 sekunder så bjöds Daniel Butterworth på ett friläge, Liam Roberts stod dock för en storstilad räddning vid sin vänstra stolpe.
Efter 5 minuter så totalmissade Shepherd en bakåtpass, och det gav Butterworth en ny chans. Men med halva målet öppet så lyckades ändå Butterworth att skjuta utanför.
Men det var inte slut på bjudningarna, efter 7 minuter så missade Roberts ett uppspel. Bollen hamnade rakt i gapet hos Armstrong, som rullade in 0-1 från 20 meter, i det övergivna målet.
Carlisle har sedan också en nick i stolpen i den 12:e minuten, efter att de hade tagit sig runt på högerkanten och fått in ett fint inlägg.

Barnsleys spelade visserligen upp sig något, men det blev mest en massa bollrullande utanför Carlisle straffområde. En halvchans är egentligen vad Barnsley lyckade skrapa ihop under de första 45 minuterna. Devante Cole var nära på en hörna, men en försvarare hann före med ett långt ben och avstyrde innan Cole hann få iväg något avslut.

Carlisle imponerade på inget sett offensivt, däremot så spelade de stabilt i sitt försvarsspel. Något som Barnsley absolut inte kunde skryta med, deras första halvlek kan knappast beskrivas med något annat ord än en katastrof.

65-35 i bollinnehav, men 0-2 i skott på mål.

Halvtid 0-1

Niell Collins agerade redan i halvtid, ut med Connell och O`Keeffe och in med Cadden och Cotter. Bytet fick ingen stor effekt, men något bättre blev det. Framför allt Cadden var riktigt företagsam på vänsterkanten, och fick iväg några fina inlägg, dock utan att någon rödklädd var först på bollen innanför straffområdet.

Nej, spelet värmde absolut inte den frusna publiken, men de skulle ändå få måljubla efter 58 minuter. Och det på Barnsleys första skott på mål.
Jordan Williams fick yta centralt att ta med sig bollen på, efter en 25 meters rusch så spelade han in bollen till Devante Cole, i den vänstra delen av straffområdet.
Trots att vinkeln inte var optimal, så avslutade Devante kliniskt vid den bortre stolpen, och helt plötsligt så stod det 1-1 på resultattavlan.

Målet gav Barnsley energi, i alla fall för en stund. Cole var nära att hinna först på ett inlägg, och Kane avslutade över från ett bra läge.
Dock skapade Barnsley inget riktigt hett läge, och det var de inte själva om. Minuterna tickade på, utan att något av lagen hotade, de flesta hade nog ställt in sig på att denna matchen skulle sluta oavgjort.
Men då, Barnsley rullade boll bra på högerkanten, bollen hamnade hos Adam Phillips som bröt in i straffområdet, och gick i backen.
Domaren funderade en stund, innan han satte pipan i munnen och blåste för straff.
På de bilderna som jag har sett så kan jag inte vara helt säker på om beslutet var korrekt, men min första känsla var straff.
Herbie Kane gick oavsett fram och smackade in straffen i nättaket, och så var det 2-1.

Carlisle skapade efter Barnsleys ledningsmål, endast ett par halvchanser. Ett avslut från distans som gick utanför, och lite röra i Barnsleys straffområde på ett långt inkast.

Nej, det här var ingen vidare match. Barnsley förtjänade inte att vinna den, samtidigt så gjorde inte Carlisle det heller, speciellt som de brände tre 100% chanser i första halvleken, som de blev bjudna på.
Det fanns starka röster för att Niell Collins skulle få gå, speciellt i höstas. Men sedan dess så har laget radat upp 10 matcher utan förlust. Jag försvarade han då, men som spelet ser ut så kan jag vara beredd att omvärdera.
Jag ser ingen röd tråd överhuvudtaget i vårt spel. Har ingen aning om hur vi vill komma till målchanser, och hur vi vill spela i försvarsspelet.
Ärligt talat så är det helt otroligt att vi kan ligga femma i tabellen trots att vi spelar så dålig fotboll.
Förklaringen till det skulle jag säga är individuell skicklighet. Cole har varit klinisk hela säsongen, men det gäller övriga spelare också. Vi skapar inte många chanser, men vi tar tillvara på dem.
Och även om det är oklart hur vi ska komma fram till chanserna, så har vi skickliga mittfältare som kan slå den avgörande passen, eller ta sig runt på kanten.
Sedan så har vi Liam Roberts i målet att tacka för många av poängen, visst igår så gjorde han en riktig groda, men i övrigt så har han varit enastående.

Men det här spelet kommer inte att räcka till playoff, det går inte att enbart förlita sig på att vi sätter i stort sett varenda läge, eller att vi har en levande mur, där bak mellan stolparna.
Innerst inne så tror jag att Collins förstår det med, trots 10 raka matcher utan förlust. Jag hoppas att han har plan för hur vi ska komma tillrätta med vårt spel framöver, och att det kommer att synas ute på planen, snarast.
Det är helt nödvändigt, om han vill bibehålla mitt och flera andra supportrars förtroende.

Barnsley-Carlisle 2-1

0-1 Armstrong 7