Port Vale - Barnsley
2 - 3

Barnsley vann mot Port Vale med 3-2
John McAtee

Barnsley gick till halvtidsvila med en 3-0 ledning. Det hindrade inte Port Vale från att göra match av tillställningen under den andra halvleken. Men närmare än 2-3 lyckades de inte komma.

Niell Collins valde att plocka in Cadden på mittfältet istället för Styles. Det var den enda förändringen mot lördagens startelva.

Det var högt tempo inledningsvis, men samtidigt i stort sett helt befriat från något organiserat anfallsspel. Mycket kamp, långbollar och felpass.

Matchens första riktiga målchans skulle komma först efter 18 minuter. Då hittade Kane fram med en djupledsboll till McAtee i ett bra kontringsläge.
McAtee körde dock fast och tvingades vända om vid straffområdeslinjen, han spelade därför tillbaks bollen till Kane som lyfte in den i straffområdet.
Där kom Adam Phillips inlöpande och placerade kallt in 0-1 i det bortre hörnet med pannan.

Port Vale hade en riktigt farlig chans i den första halvleken, och den kom till efter ett långt inkast. Chislett fångade upp andrabollen vid straffområdeslinjen, och fick iväg ett riktigt bra avslut som Roberts verkligen fick sträcka ut på för att lyckas parera.

I den 32:a minuten så spelade Barnsley tålmodigt runt bollen i backlinjen. Efter att ha gått fram och tillbaka ett par varv så tittade McCart upp och hittade Cole på vänsterkanten.
Cole körde runt sin försvarare på ren speed och från kortlinjen så hittade han in till McAtee med en snett inåt bakåt passning.
McAtee satte bredsidan till och sköt upp Barnsley i en 2-0 ledning.

Men McAtee var inte nöjd med det, i den 38:e skulle han bjuda på en riktig godbit.
De Gevigney klev upp och vann bollen halvvägs in på Port Vales planhalva, han släppte den sedan i sidled till McAtee som drog iväg ett skott, och fick en drömträff från 30 meter. Bollen rakt upp i det högra krysset och 3-0 till Barnsley. Dessutom så säkrade sannolikt McAtee månadens mål trofén med den sparken.

0-3 ledning borta i halvtid, då kan väl inte finnas mycket att klaga på då...eller?
Alltså spelmässigt så tycker jag fortfarande inte att det ser bra ut. Däremot så är vi ju otroligt effektiva under de första 45 minuterna. Vi har 2 målchanser och gör 3 mål. Ser man till spelet ute på plan så var det ingen skillnad på lagen.

Halvtid 0-3

Port Vale var inget slaget lag, de försökte verkligen att ta sig tillbaka in i matchen under den andra halvleken. Klart farligast var de på vänsterkanten där Chislett ständigt oroade.
Han hade en boll i nät efter 55 minuter, men det blev avvinkat för offside. Men i den 72:a minuten så Chislett få sin revansch. Han fick bollen ute till vänster, bröt in i planen och vred sedan in 1-3 i det bortre hörnet.
Barnsley backade hem under den andra halvleken och spelade på kontringar, det höll på att straffa sig.
I den 88:e minuten så fick Wilson ostört stå och nicka ifrån ett bra läge. Det är tur att vi har Roberts i målet, han stod återigen för en fin räddning.

Men fem minuter senare så skulle Roberts vara helt chanslös när Port Vale fick iväg ett fint inlägg från högerkanten.
I mitten kunde den blott 16-åriga Shorrock sedan ostört nicka in 2-3.

Barnsley lyckades dock hålla undan under de avslutande övertidsminuterna och tog därmed en ny viktig trepoängare. Men då lagen precis ovanför också vann så ligger vi fortfarande kvar på 7:e plats i tabellen.

Bäst i Barnsley idag tycker jag att Liam Roberts och John McAtee var. Idag kom vi undan med blotta förskräckelsen, och på fredag så väntar en ännu svårare bortamatch. Då åker Barnsley till Peterborough för att möta tabelltvåan.

Port Vale-Barnsley 2-3

0-1 Phillips 17