Boxing Day - den brittiska klassikern
Måndagens matcher med bland annat Liverpool och Arsenal tillbaka i spel.

Boxing Day - den brittiska klassikern

Julfirandet är i full gång och Kalle Ankas gäng varvas med Karl Bertils julafton. Denna tid på året innebär som vanligt en andningspaus från ligafotbollen. All världens fotboll stannar upp för ett par dagar, julafton och juldagen. Men snart är den tillbaka i klassiska Boxing Day. Här är en genomgång av några av måndagens matcher och vad som väntar.

På måndag är pausen över och den engelska fotbollen rivstartar som vanligt med så kallade Boxing day. 26 december är en klassisk brittisk helgdag med ursprung från 1600-talet. Dagen innebar framför allt att man skulle ge presenter till de mindre lyckligt lottade. På den tiden tjänstefolk hemma hos rikare familjer där arbetsgivaren på “boxing day” kunde ge lådor med presenter, mat eller pengar till tjänstefolket.

Numera är det mer av en klassisk shoppinghelg i Storbritannien, men kanske framförallt. En hemvändarhelg. Många har en extra dag ledigt från sina arbeten och kommer hem till sina familjer. Vad gör man med familjen då om inte går på just fotboll?

UR ARKIVET: Boxing day 2020 innehöll en hel del snygga mål - får vi något liknande i år?
 



Salah ifrågasatt - felaktigt?
Liverpools stjärna Mohammed Salah har varit ifrågasatt denna säsong. En svag inledning av både honom och laget fick rösterna att höjas. Gjorde klubben fel som sålde Sadio Mane och behöll egyptiern? Salah i sin tur har svarat på kritiken och stått för 12 måloch två målgivande passninger på sina fjorton senaste matcher (allt tävlingar). Har frågetecknena rätats ut till utropstecken?

Skadefri Kulusevski
Dejan Kulusevski har gjort succe sedan han anlände till London och Tottenham. 5 mål och åtta målgivande passningar på 18 matcher blev det förra säsongen. I år har skador hämmat svensken men trots det har han stått för målgivande passningar i sina tre senaste matcher innan VM-uppehållet. Kan han fortsäta på insalgen bana när PL startar igen?



Moyes positiv
West Hams höst i Premier League har varit allt annat än en dans på rosor. Endast fyra vinster har man inkasserat på de femton första matcherna. Men David Moyes som tränar "The Hammers" är positiv inför återstarten den 26e december. 
– Jag tycker att vi har ett riktigt bra lag. Mycket bättre än vad vi hittills visat. Vi måste vara mer kliniska framför mål och dessutom mer hänsynslösa defensivt, berättar Moyes till Premier Leagues kanaler.


Matcher måndag 26 december:
13:30 Brentford - Tottenham 
16:00 Crystal Palace - Fulham
16:00 Everton - Wolves
16:00 Leicester - Newcastle (Införrapport)
16:00 Southampton - Brighton & Hove Albion
18:30 Aston Villa - Liverpool
21:00 Arsenal - West Ham

Vilken match ser du mest fram mot under Boxing Day?

SVENSKAFANS.COM2022-12-24 19:45:00

Fler artiklar om England