Cardiff- Sheffield United 0-1
Baldock blev segerskytt idag!! Sheffield United kommer att ligga topp2 under VM!!

Cardiff- Sheffield United 0-1

En helt underbar seger i Wales för Sheffield United. Vinsten innebär att The Blades kommer att vara topp2 över VM-uppehållet!

Den sista matchen innan VM innebar en resa till Wales och Cardiff för Sheffield United och Heckingbottom. Flera orosmoment tornade upp sig innan matchstart. Spelare som McBurnie, Ahmedhodzic fick utgå på grund av skada och sjukdom. Det fanns flera frågetecken inför den här tillställningen.

Själva matchen inleddes lite avvaktande och den första möjligheten kom från den före detta Sheffield United-spelaren Callum Robinson som i den 6: e minuten hade ett skott som gick ovanför målet. Sedan följde några lugna minuter innan Robinson i Sheffield United fick utgå på grund av skada. Han ersattes av Clark. Som väl är följer ju nu ett välbehövligt speluppehåll på grund av VM. Matchen fortsatte med dominans från hemmalaget. I den 19: e minuten nickade O'Dowda utanför och i den 31: e minuten sköt Wintle ett skott som gick ovanför. Dessförinnan hade Egan ett skott som gick utanför i den 27: e minuten. Detta var den enda chansen från ett blekt bortalag i den första halvleken. Hemmalaget Cardiff fortsatte att trycka på och i den 33: e minuten hade Robinson en nick som gick utanför och några minuter senare hade hemmalaget ännu en möjlighet när Nkounkous skott gick utanför målet. Mållöst i paus kändes faktiskt smickrande för Sheffield United.

I den andra halvleken började Sheffield United att spela fotboll och trycka på. I den 48: e minuten nickade Egan en nick som blockerades av hemmalagets försvar och minuten senare hade även Basham en nick som gick utanför. Nu tryckte The Blades på och Cardiff var under press. Anfallen fortsatte och inbytte Clark hade en nick som även den gick utanför och i den 55: e minuten hade Sharp ett skott som målvakten räddade efter en fin framspelning av Stevens. Till slut gav anfallsfotbollen resultat för Sheffield United när Baldock tog hand om bollen i den 64: e minuten. Baldock sköt ett fint högerskott som gick rakt in i det högra hörnet av målet och 0-1 var ett faktum!!

Efter detta försökte hemmalaget att ta initiativet men lyckades inte riktigt med detta. I den 74: e minuten spelade Norwood fram Sharp som sköt ett skott som gick rakt i målvaktens famn. Några minuter senare hade bortalaget en chans att avgöra matchen när Osborns skott räddades av målvakten i hemmalaget.  Minuten senare hade även Ndiaye ett skott som gick utanför. 

Under den sista delen av matchen försökte hemmalaget att skapa möjligheter. I den 84: e minuten hade Kipre en nick som gick utanför målet och i den 85: e minuten hade Callum Robinson ännu ett skott som Foderingham räddade. Några minuter senare hade hemmalaget ännu en möjlighet när Ojos nick räddades av Foderingham ännu en gång. Den sista chansen i matchen hade Ojo genom ett skott som gick utanför.

 Sheffield United vinner idag och går upp i serieledning tills imorgon. Helt klart är att laget kommer att ligga topp2 under VM-uppehållet. Detta känns riktigt bra och efter den snöpliga förlusten i veckan så var den här segern extra skön med tanke på alla skador som uppkommit!!



 

 

Laguppställning för Sheffield United idag:

Foderingham
Egan
Basham
Robinson - Clark (14)
Baldock
Arblaster - McAtee (45)
Norwood
Osborn
Stevens - gult kort 
Sharp
Ndiaye - Khadra (88)

Fakta
Cardiff- Sheffield United 0-1
Mål:
0-1 Baldock (64)
Publik: 18700

Up The Blades 


UTB 

Ola Paulsson 2022-11-12 21:29:19
Author

Fler artiklar om Sheffield U