Stamford Bridge, 2022-08-14 17:30

Chelsea - Tottenham
2 - 2

Contes skalle gav poäng
Mål! Spurs var inte bäst. Men det gav poäng.

Contes skalle gav poäng

Tottenham hade inte mycket att komma med. Allt var bedrövligt. Men Spurs hittade kvittering två gånger och tog en poäng på ren skalle mot Chelsea efter att Harry Kane nickat in 2-2 i den sjätte tilläggsminuten.

Det gäller att stå upp när det gäller. Antonio Conte är en vinnare. Så när Chelsea är mycket bättre på planen måste man hitta en väg tillbaka. Contes Tottenham hittade en väg tillbaka. Det skulle vara omöjligt. Men det här är ett annat Spurs.


Conte är en vinnare
Tottenham började bra. I typ fem minuter. Sen ägde Chelsea matchen. När Kalidou Koulibaly lämnades ensam blev det mål. Spurs spelade zon på defensiva fasta, men då gäller det att hålla fast vid det och ta sin yta även när det kommer löpningar. Spurs släppte in ett enkelt mål, men det kom väntat, och Chelsea borde skapat mer.

Spurs kom fram några gånger. Ryan Sessegnon fick chansen men hade kanske inte klarat en VAR-granskning. Harry Kane fick chansen och missade vad som kan liknas vid en straffspark. Pierre Emile Højbjerg fick chansen och satte dit den. Tottenham kom tillbaka från ingenstans, men det var ihåligt till vänster, och snart återtog Chelsea ledningen därifrån. Sen handlade det om att få Chelsea att tappa det. Och Chelsea tappade det. Harry Kane nickade in 2-2 och Spurs rånade Chelsea på poäng.


Bara andra omgången
Antonio Conte hade väl en plan. Men det syntes inte. Spurs tog inte poäng tack vare det. Spurs visade skalle. Inställningen gav Spurs poäng. Det är Contes förtjänst. Det kan storma hur mycket som helst kring matchen, men när det var övertid och Spurs låg under behövdes något som gjorde skillnad. Det Spurs gjorde gav poäng. Det gör skillnad. Vi är i den andra omgången, men det här är ett nytt Spurs. Kanske fick Conte ett rött kort. Men det var värt det.


Mål: 1-0 Koulibaly (19), 1-1 Højbjerg (68), 2-1 Jamea (77), 2-2 Kane (90+6)

Bäst i Spurs: 
+++ Dier
++ Kane
+ Højbjerg

Spurs lag:
Lloris
Romero Dier Davies
Royal (Moura 82) Højbjerg Bentancur (Bissouma 79) Sessegnon (Richarlison 57)
Kulusevski Kane Son (Perisic 79)

Bror Hemmingbrorhemming@gmail.com2022-08-14 19:45:00
Author

Fler artiklar om Tottenham