Stamford Bridge, 2024-05-19 17:00

Chelsea - Bournemouth
2 - 1

Chelsea-Bournemouth 2-1 (1-0)
Seger på hemmaplan i säsongens sista match, perfekt sätt att avsluta säsongen på!

En Chelsea-dominerad första halvlek följdes upp av en jämnare andra. Båda lagen gjorde varsitt tidigt mål i andra, och hade chanser för fler, men slutligen kunde Chelsea hålla ut och avsluta säsongen med en femte rak seger.

Chelsea sparkade igång matchen och inledde med bra offensiv press. Redan i matchens första minut spelade Raheem Sterling fram Nicolas Jackson. Senegalesen tog sig mot straffområdet och fick iväg ett avslut, men Neto i Bournemouth-målet räddade. Sterlings pigga offensiva spel fortsatte. En minut senare tog han sig mot straffområdet och spelade vidare till Cole Palmer, som fick iväg ett avslut men en dålig träff och bollen gick långt förbi mål.

Efter en stark offensiv inledning av Chelsea var det Bournemouths tur att få iväg ett första skott på mål i den åttonde minuten. Antoine Semenyo fick iväg ett hårt avslut från strax utanför Chelseas straffområde men det gick rakt på Petrovic, som inte hade några problem att rädda.

I den sextonde minuten slog Jackson en långboll från egen planhalva. Sterling sprang ifrån Bournemouths försvarare och skulle gå på avslut, men Neto rusade ut och fick tag i bollen genom en glidtackling. Han slog sedan en låg boll som gick till Caicedo, som befann sig på mittplan. Caicedo tog en touch och avfyrade och bollen gick i mål från halva plan! Vilket sätt att göra sitt första mål för Chelsea på!

Pochettinos mannar fortsatte att styra spelet efter ledningsmålet men i den 30:e minuten gick Bournemouth till anfall, som slutade med att Milos Kerkez fick ett gult kort efter att ha filmat åt sig en frispark från innanför Chelseas straffområde.

Under resten av halvleken var det Chelsea som var det aktivare laget och hade ett par kontringar, men de farliga målchanserna uteblev och halvleken avslutades vid ställningen 1-0.

Sterling inledde andra halvlek på samma sätt som första, genom bra offensiv press. I den 48:e minuten spelades han fram av Palmer, tog sig mot straffområdet och avfyrade. Skottet gick mellan benen på Neto och i mål. 2-0!

Bournemouth svarade med att ta sig in på Chelseas planhalva. Marco Senesi slog ett inlägg till straffområdet mot Enes Unal. Efter dåligt defensivt spel av Cucurella avfyrade Unal ett skott som styrdes via Badiashile och plötsligt hade Bournemouth reducerat.

Tio minuter senare byttes Dango Ouattra och lagets skyttekung Dominic Solanke in i jakten på ett kvitteringsmål. Även Pochettino valde att utföra byten när Gusto, Nkunku och Ugochukwu byttes in fem minuter senare.

Nkunku var närmast att göra följande mål. Fyra minuter efter att ha blivit inbytt fick han en nick på ett inlägg, men avslutet gick strax över ribban. Bournemouth hade två hörnor utan resultat, men i den 80:e minuten var Solanke ytterst nära att kvittera. Den tidigare Chelsea-spelaren fick iväg ett hårt skott från innanför straffområdet, men avslutet gick precis förbi.

Under den sju minuter långa tilläggstiden hade först Gallagher ett väldigt hårt skott från innanför straffområdet, men Neto stod för en grym parad och lyckades slå avslutet över ribban. I matchminut 90+4 spelades Ouattara fram, tog sig förbi Gusto och fick iväg ett löst skott. Petrovic räddade, men släppte retur. Ryan Christie gick på returen men Gallagher stod för en grym blockering. Faran var inte över än. Returen gick rakt till Solanke som fick iväg ett avslut men sköt högt över ribban.

Chelseas mannar lyckades hålla matchen vid 2-1 under tilläggstidens resterande minuter. Tre poäng, fem raka segrar och Europaspel nästa säsong!  Tack för säsongen och speciellt ett stort tack till Thiago Silva, som gjorde sin sista match för klubben!