Chelsea förlorade mot Man City – likaläge i tabelltoppen: ”Gav dem för mycket respekt”
Förlusten mot Manchester City bäddar upp för en extremt jämn säsongsavslutning.

Chelsea förlorade mot Man City – likaläge i tabelltoppen: ”Gav dem för mycket respekt”

Fredagens toppmöte i WSL var precis som väntat en jämn kamp. Gästerna från Manchester fick ett tidigt ledningsmål, Chelseas jakt på kvittering saknade ordentlig spets. – Det tog 45 minuter innan vi vaknade, säger en besviken Nathalie Björn efter 0–1-förlusten.

Fredagens stormatch på Kingsmeadow började bra, sett med kungsblå ögon. Chelsea trillade boll medan gästerna Manchester City tittade på. De valde dock sina tillfällen väl. Jess Park avväpnade Erin Cuthbert på mittplan och frispelade Bunny Shaw, som satte 0–1 efter 14 minuters spel. Det skulle komma att bli matchavgörande.

– Vi har en högre nivå inom oss. Jag är besviken över resultatet, det kändes som att det tog 45 minuter innan vi vaknade till. Vi hade bra tryck mot deras mål i andra halvlek men är inte tillräckligt kliniska, säger Björn efter slutsignalen.

Tryggheten som Chelsea visat upp fram till ledningsmålet var som bortblåst. City fortsatte att pressa och stressa hemmalaget, som mest fick hålla ut fram till pausvilan. I andra halvlek kunde Chelsea återigen ta grepp om taktpinnen, men de verkligt heta chanserna uteblev. Passningstempot var stundtals slött, de kungsblå reducerades ofta till inlägg som slogs rakt i famnen på Khiara Keating i City-kassen. Nathalie Björn stod återigen för flera öppnande passningar från sin mittbacksposition, men Chelsea saknade skärpa i anfallet.

– Det tar för lång tid för oss att nå dit. Mot ett topplag som City, de behöver bara en chans för att göra mål. Nej, jag är besviken, säger mittbacken.

Chelseas reaktion på underläget var att falla hemåt. Presspelet var i långa stunder obefintligt fram till andra halvlek. Nathalie Björn får frågan om varför det tog sån tid för laget att vakna.

– Jag vet inte riktigt. Det kändes som att vi var passiva i våra förflyttningar, i passningsspelet. Vi pressade inte tillräckligt, vi gav dem för mycket respekt och tid med bollen.

– Vi ville kliva upp högre, särskilt i andra halvlek. I halvtid sade vi att vi behövde ge allt, och vi gjorde verkligen ett försök. Vi tog inte våra chanser, säger Björn.

I och med fredagens resultat kliver Manchester City upp på samma poäng som Chelsea, med identisk målskillnad. De kungsblå ligger fortsatt i topp tack vare fler gjorda mål. Nu är det som bäddat för ännu en rysaravslutning i WSL, precis som de föregående två åren.

– Det visar hur jämn ligan är, vi ville såklart ha tre poäng och utöka ledningen. Nu måste vi inse fakta, vi ligger på samma poäng och vi måste göra allt vi kan för att vinna resten av matcherna.

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2024-02-17 10:28:36
Author

Fler artiklar om Chelsea