Dagen efter: Kulusevski var avgörande
Dejan Kulusevski är verkligen en nyckelspelare för Tottenham.

Dagen efter: Kulusevski var avgörande

Tottenham tog på fredagskvällen en viktig seger borta mot Nottingham. Dejan Kulusevski spelade fram till det första målet och gjorde själv det andra när Spurs vann med 2-0. Bror Hemming svarar på några aktuella frågor.

1. Dejan Kulusevski gjorde ett mål och en assist mot Nottingham. Han ser riktigt het ut nu?

- Ja, det måste man konstatera. Dejan Kulusevski ligger bakom så mycket. Känslan är att både han och Ange Postecoglou har svarat bra på kritiken som framfördes efter att Spurs spelat lite väl omständigt istället för att avgöra matcher under den tunga perioden som nu verkar vara över. När Spurs tappade alla dom där ledningarna fanns många chanser för Kulusevski att göra som han gjorde igår, men då sökte han istället passningsalternativ. Men är man inne i straffområdet är det nästan alltid rätt att bara dra till med ett hårt skott, det är inte alls lätt för en målvakt att läsa ett sånt skott och även om man kan tycka att keepern ska kunna göra det bättre så går sådana där skott ganska ofta in, men om man inte kommer till avslut blir det aldrig mål. Det var en riktigt skön vinst, nu får vi ser hur övriga lag svarar på detta.


2. Yves Bissouma åkte på ännu en utvisning. Hur ska Spurs spela nu?

- Ja, det är frågan. Jag hoppas att det blir en bättre lösning än Oliver Skipp eller Pierre Emile Højbjerg. Giovani Lo Celso har sett het ut, men samtidigt tenderar han att falla ut ur matcher, och det är nåt i hans spel som gör att motståndarna känner att chansen finns att hota Spurs. Det är lita samma som med Bryan Gil, även om den senare är mer uppenbar i ett alldeles för naivt sätt att agera på planen. Lo Celso gör ofta smarta saker, så han borde inte vara en "otursgubbe", och dessutom har han nu gjort några mål och borde kunna fortaätta leverera.

Det är en vecka till hemmamötet med Everton. Förhoppningsvis räcker det för att Lo Celso ska komma tillbaka efter att ha missat mötet med Nottingham. 


3. Pedro Porro och Destiny Udogie är verkligen viktiga för Spurs sätt att spela. Pratar vi för lite om dom?

- Nu tycker jag inte att vi pratar lite om dom, men visst, deras sätt att hantera Ange Postecoglous förväntningar känns högst sensationellt. Det är väldigt svårt att gå från att spela vanligt ytterbacksspel till att göra det vi nu får se i Spurs. Motståndarna verkar heller inte ha något motvapen. Så det är väl det som gör att det ändå kan funka med Bissouma borta. Spurs har två ytterbackar aom kommer i planen och fördelar spelet.

Det pratas ofta om nyförvärv, men det här visar verkligen att en tränare som är skicklig på sitt jobb även kan arbeta med en befintlig trupp.

TV: "Allting är fantastiskt", Kulusevski efter matchen
 

 

Spursredaktionen2023-12-16 14:48:00

Fler artiklar om Tottenham