Exit Talks - Nottingham Forest: "Reglerna gäller inte alla lag"
Nottingham Forest hade en kämpig säsong men klarade sig precis kvar i Premier League.

Exit Talks - Nottingham Forest: "Reglerna gäller inte alla lag"

Premier League säsongen 2023/2024 är över och det är dags att börja summera säsongen. Det gör vi återigen med artikelserien Exit Talks där vi intervjuar våra redaktioner om säsongen som gått.

Först ut är ett snack med Jan GustafssonNottinghamredaktionen, som återigen fick sen en säsong där det osade hett hela vägen fram tills det stod klart att Burnley skulle åka ut istället för dem.

Inför säsongen sa du att "viss oro börjar sprida sig". Ni tippades på 18:e plats, men klarar er precis kvar på en 17:e plats. Hur är känslan nu när 38 omgångar är över?
- Känner en otrolig lättnad att vi fortfarande är kvar i högsta ligan.
 


Er säsong har ju handlat om osäkerhet kring tränarna, FFP och bottenstrid. Om vi fastnar vid FFP, hur känner du kring din klubbs agerande?
- Det är blandade känslor gällande FFP - Vi fick fyra poängs avdrag för brott mot PSR (lönsamhets- och hållbarhets- reglerna) - klubben överklagade men fick inget gehör - det underliga är att reglerna gäller inte alla lag i ligan.

Vilket är ditt starkaste minne från säsongen?
- Att vi trots en hel del motgångar lyckades hänga kvar.
 
Vad får tränarna för betyg? Steve Cooper fick lämna och ersattes av Nuno, vars framtid nu också verkar oviss?
- Tränarbytet betyg 1-5: Steve Cooper 2 Gjorde det omöjliga när vi tog oss upp, men tyvärr utvecklades laget inte - Nuno Espirito Santo 3 Fick något bättre fart på laget, men kanske inte så mycket man önskat. 

Vem är säsongens största flopp?
Ibrahim Sangare

Säsongens mest positiva överraskning?
- Murillo

Avslutningsvis: hur ser den idealiska silly sommaren ut med dina ögon?
- Nottingham Forest anställer Pedro Ferreira som ny rekryteringschef, som kommer senast som ansvarig chefsscout i Benfica. Samtidigt så återvänder George Syrianos i en konsult roll. Det kan bli ett intressant samarbete och förhoppningsvis ett betydligt smartare och mer genomtänkt transfer fönster i sommar.

Henrik Örtenvik2024-05-24 13:00:00
Author

Fler artiklar om England