Guldbloggen Treble Edition

Guldbloggen Treble Edition

Ok, vi gör ett sista försök och återaktiverar Guldbloggen.

Istanbul matchdag kl 16 lokal tid
Kom sent igår men visade sig att vi bodde nära en gata där det var massor med City. Sultanmnet nära vattnet vilket naturligtvis då visade sig på priser på ställen. Var ju inte billigare här än hemma men är det CL final så är det. 
Idag ramlade vi in på en båt som körde runt i Bosporen i 2 timmar. Det var nice men mitt sällskap saknade öl. Blev sen en bättre lunch på en takterras där han fick sen Efe.
Det har varit livat ute hela dagen och jag undrar hur många som kommer vara pigga ikväll. Matchen börjar 22 här och kan ta slut framåt 01 om det blir straffar. Sen tillbaka till stan osv. Jag undrar också var alla inter är eller blir det som förra CL finalen då City var överallt och knappt någora motståndare alls på stan. Då sägs det att det var 30000 utan biljet och kanske 5000 med (pga Covidrestriktioner) och här kanske 30000 av varje? Bland lokals och andra som man märker inte är från Manchester så är Haaland populär då precis alla har en 9 Haaland tröja på sig. Dags att göra ett mål om inte annat för deras skull.
Tydligen ska vår ägare Sheikh Mansour komma på matchen och det blir blott 3e ggn han ser City varav en var i Abu Dhabi. 3-0 mot Liverpool hemma Augusti 10 men också förlust mot UAEs landslag 2009. Vi får väl återkomma med en selfie på han eller någon annan kunglighet såsom någon broder Gallagher som förra gången. 
Har inte hunnit vara ett dugg nervös men nu är det strax dags för avgång mot Fanzone så spänningen lär väl stiga ju närmare match vi kommer. Får se om det blir någon mer rapport idag men om inte så hoppas jag ni alla får en fantastisk kväll.

Onsdag kväll
Återhämtningen från i lördags är väl i princip över. Det blev en jävla resa från Gatwick pga tågstrejk med först Uber en timma till Morden och sen underground/overground till Wembley. Vi kom till the Green Man strax efter 13 och naturligtvis stängde de när vi började köa för att komma in. Det fick bli ett hotell på vägen och sen in på Wembley. Det började magiskt med Poznan, skönsång, nationalsång, annan sång och mål efter 12 sekunder. Det var minst lika overkligt för oss på plats som för er som tittade på tv. Every woman, every man, Ilkay Gundogan, stand up stand up. Ni kan resten av matchen, vi vann relativt komfortabelt trots att vi borde haft mins lika många straffar som United. Efter matchen blev det äntligen the Green Man, Cheeseburgare, shots och annat i solskenet. Vi bestämde oss för att röra oss mot London men fastnade naturligtvis på the Liquor Room där vi hade hört innan att det skulle finnas svenskar men de måste ha gått hem. Sen var det samma resa men mer kaosaktig tillbaka till hotellet. Engelska lokförare hade varit på min svarta lista om det inte vore för att vi vann och allting var ok. Resan hem gick väl enligt omständigheterna hyfsat och nu är det Istanbul nästa.

Nu är vi incheckade på flyget som går på fredag. Appar installerade och biljetter distribuerade och det är Europafinal på tv. Inte den riktiga men det fanns 3 Europeiska cuper förr så varför inte igen. Italien förlorade den första och de får gärna förlora den andra så de inte kaxar upp sig inför vår final. Nu är tydligen chansen till vinst cirka 75% för City att vinna enligt diverse databaser 
och det känns väl rimligt. Jag är i alla fall mindre orolig för Inter än för United. Gissar att oddsen talar mer till vår fördel nu på lördag med så finns en anledning till min optimism men å andra sidan förlorade vi som favoriter för två år sedan. Såhär tre dagar innan final verkar hur som helst alla tillgängliga även om Kyle Walker inte tränat de sista dagarna. Han säger dock själv att det inte finns en chans att han missar finalen och detsamma säger jag. "Best defence in Europe, We're Manchester City, On our way to Istanbul...

Flyget kvällen innan


När ni läser detta har jag landat i Uniteds hemstad. Be ware of the cockney reds. Lite som på Kolmården, mata inte londonbor som håller på United!? Försökte en gång på Kolmården och det var nära att sluta i katastrof. Tyvärr är de fridlysta pga att framtiden kommer decimera stammen rejält. Så ok, varför inte bara hyra en hoppborg och chilla,?

Finns en anledning att vi sjunger City, tearing Cockneys apart again till tonerna av Joy Divisions Love will tear us apart again. För er som inte sett filmen Control av Anton Corbijn så ae den. Orkar mi inte se en hel film så spola fram till scenen då sångaren Ian Curtis, RIP, svarar på vilken hans favoritfärg är. Blue...., Man City Blue!

Ramsor är antingen fantastiska eller barnsliga och inget vi medelåldersmän ska bry oss om men kom igen, vi är i högform..

Till tonerna av Rhytm is a dancer:

Ederson and Ake,
Walker and Akanji,
Ruben Dias Johnny Stones.
Best defence in Europe
We"re Manchester City
On our way to ISTANBUL
Ooooh ooh 
Coming after you
Ohhh oh
We're the boys in blue
Ohh oh ohhhe
1 2 3 4

Eller för den delen till tonerna av Fleetwood Mac

Can you hear it calilng
Its calling for me
We're Man City and on the piss again
Something is happening, happening to me
Spend all my money on drugs and Citeeh
Aa ooooohh
I'll follow you everywhwre
Du du du duh duuuu duh
Du dud du duuuhh.
We'll follow you everywhere

Det var 30 min spellimg contest på mobilen.och bråk mef svensk autocorrect.
Har eventuellt hittat till hotellet när ni läser detta. Skulle bli en lugn kväll men för mycket tid på flygplatser och flyg för det.

Iaf, inte bara av ondo. Har läst ut the Athletic som den vore tryckt på papper.
Och lyssnat på Wu Tang som om jag kunde rulla ett papper.

Men vi har alla tillgängliga och det har inte Fi. Vi ska starta med Oretega och det är helt rätt och knappt någon försvagning då han visat sig mycket kapabel.

Kamikazetipset nu blir då alltså:
ORTEGA
WALKER STONES DIAS AKE
KDB RODRI GUNDOGAN
BERNARDO HAALAND GREALISH

CTID
We'll follow you everywhere

230530 sen kväll Stockholm
Sitter och tittar på Utrikesbyrån om Erdogan och valet i Turkiet. Mer om det senare kanske.
Guldbloggen ber om ursäkt för att inte ha agerat inför guldet i Premier League. Det var väntat men ingen självklarhet fram till vi slog Arsenal hemma. Själv var jag i Manchester förra helgen vilket som alltid är trevligt men själva matchen mot Chelsea blev lite av en antiklimax då vi redan avgjort ligan i kavaj. Själv hade jag ett eget antiklimax då jag bokade flyg hem på kvällen efter matchen innan tid och dag var satt. Kände mig tvungen att ta mig hemåt då jag även åkte på hemmamatchen mot Real Madrid på onsdagen innan. I slutändan innebar det att jag fick lämna arenan innan vi höjde pokalen men å andra sidan har jag sett det några gånger nu. Var dock lite surrealistiskt att höra jublen från arenan medans jag vandrade in mot stan för att sen ta en Uber och ett tåg i snabb Succesion innan flyget 2030 dvs 2,5h efter matchslut.

I helgen är det dags för matchernas fucking match, Manchester City mot Man United i FA Cup final. Jag är inte säker men jag tror att jag värdesätter en seger där mer än en CL vinst. Jag var på semifinalen 2011 då vi slog de röda jävlarna och den dagen var en av de bästa fotbollsdagarna i mitt liv. Jag och min kompis hade flygit tilll Manchester och bilade ner i två bilar i sällskap bland annat med pappa Guidetti. Hela jävla vägen var blå! Jag har sällan känt mig så stolt innan en match när jag än en gång får ett bevis på att Manchester är blått. 
Sen var det lite kaos utanför Wembley på vår sida när Unitedbuss hamnade fel men det var Derby Day i kvadrat. Och vi vann! Vad kommer det då att bli nu på lördag då vi möts i final för första gången någonsin i en FA cup final. Det kommer bli en av de största matcherna jag bevittnat på förhand och då var jag ändå på Gillingham, Aguüerooooo eller för den delen straffsparkanra mot Rumänien. Även bronsmatchen, Citys FA cupseger mot Stoke, Villa hemma förra året,  Champions Leaguefinalen i Porto, ett gäng ligacupsegrar och ett par FA cupfinaler till, samt Paul Gascoignes tandläkarstol på Wembley mot Skottland med mera med mera. Inte ens ni som känner mig vet allt en del andra har hört en del men min poäng är inte att glänsa nu utan det har jag kunnat göra under 20 års tid av skrivande på SF. Min poäng nu är att belysa magni fucking tuden av matchen. FA-cupen är speciell och även om jag håller Premier League titel högre normalt så är ett derby viktigare än allt annat. Så jag hade hellre stekt PL om det innebar en seger mot United i finalen.
Nå väl, mer om det och Erdogan kommer.

TV: Manchester Citys mästarsäsong 22/23

 

Richard2023-06-10 15:25:00
Author

Fler artiklar om Manchester C