Emirates Stadium, 2024-03-09 18:30

Arsenal - Brentford
2 - 1

Inför: Arsenal - Brentford 

Inför: Arsenal - Brentford 

Förstaplatsen är under lördagen inom räckhåll för Arsenal. Vid en åttonde raka vinst går man temporärt om både Liverpool och Manchester City som möts på Anfield under söndagen.

31-3, så ser målskillnaden ut på de sju senaste matcherna för Arsenal. Jag tvekar på om det finns någon som har sett Arsenal köra över sina motståndare på liknande sätt som de har gjort sedan årsskiftet. Det har nästan känts för lätt under dessa veckor när Arsenal har slagit rekord efter rekord, men det finns ingen tvekan om att man för tillfället spelar den bästa fotbollen i ligan. 

Nästa “byte” för Arsenal är Brentford som inte har uppfyllt de förväntningarna som fanns på laget inför säsongen. Brentford är ett av lagen i ligan som jobbar med absolut minst resurser men Thomas Frank har verkligen etablerat klubben i Premier League sedan laget gick upp säsongen 21/22. Denna säsong har gått tyngre och Arsenal ska inte ha några som helst problem med att städa undan bortalaget. 

Det finns få lag i ligan som kan rå på Arsenal så som de spelar just nu och Brentford ska inte vara ett av dem. Om det inte vore nog med att Arsenal spelar sin bästa fotboll för tillfället så börjar även skadeläget att se allt bättre ut. Partey, Jesus och Vieira gjorde comeback senast i slakten borta mot Sheffield United och Jurrien Timber är tillbaka på träningsplanen sedan en tid tillbaka. Varken han, Tomiyasu eller Zinchenko kommer däremot till spel på lördag. Den definitiva ändringen som Arteta kommer göra i den här matchen är att David Raya utgår för Aaron Ramsdale eftersom Raya inte får spela mot sin låneklubb.  

För Brentford ser det dock värre ut. Thomas Frank får klara sig utan hela sin ordinarie backlinje. Ethan Pinnock, Ben Mee, Rico Henry och Aaron Hickey är alla långtidsskadade. Dessutom kommer Josh Da Silva också missa matchen på grund av skada. Bryan Mbuemo är tillbaka i spel men det råder fortfarande flera frågetecken huruvida han kommer till spel i den här matchen. 

Arsenal har en ypperlig möjlighet till att ta tre poäng och gå upp som serieledare där de har möjlighet att stanna efter söndagen vid ett oavgjort resultat mellan Liverpool och Manchester City. Avvägningen som Arteta måste göra inför matchen är hur han väljer att forma sin startelva. Champions League och Porto väntar på tisdag i en måstematch som kommer kräva mycket av spelarna. Med tanke på Partey och Jesus återkomst så finns det möjlighet till rotation, dessutom finns Trossard som också är redo att rotera med både Martinelli eller Saka. Vi får se vad “The manager of the month” har klurat ut men med tanke på formen och klasskillnaden mellan lagen ska den här matchen bara städas av. 

När? Lördag 9 mars, klockan 18:30
Hur? Viasat Sport.
Vad? Premier League 2023/24. 
Var? Emirates Stadium.
Tips: Vinst, 3-0. 
 

Jacob Olin Karlsson2024-03-09 16:06:00
Author

Fler artiklar om Arsenal