Inför Arsenal - Newcastle

Inför Arsenal - Newcastle

En svår uppgift för Eddie Howe och hans manskap väntar när truppen åker till London.

Serieledande Arsenal är motståndet denna gång. Ett spännande Arsenal som byggt ungt och smart.
Kommer Eddie Howe och manskapet att briljera även denna gång likt som gjordes i avslutande hemmamatchen förra säsongen?
När Mikel Arteta får frågan om vad han drömer om med Arsenal så svarar han: "To win against Newcastle! And then the next one, and the next one.
That's the dream, and obviously for all of my loved ones and everyone around the club to feel healthy, satisfied and enjoys life which is beautiful."
Precis som Newcastle så har Arsenal endast förlorat en enda match, men "Gunners" ligger 9 poäng före "Skatorna".

Newcastle kommer till denna drabbning med ASM och Callum Wislon tillbaka, båda fick hoppsa in i matchen mot Leeds men frågan är om dom inte får starta nu.
Utgångsläget är enkelt, vinst och Newcastle fortsätter att hänga med i racet samt fortsätter att hålla övriga lag bakom sig i jakten på Champions League.
Newcastle fick endast en poäng mot Leeds men fick bra hjälp från övriga resultat i den senaste omgången.
Med både Wilson och Isak skadade så har Chris Wood fått chansen på topp och det har fortsatt vara knackigt för honom sett till målproduktionen men hans hårda jobb öppnar upp för andra att skapa chanser,
Om ASM startar och Joelinton åter får stångas på mittfältet samtidigt som Wilson startar på topp så blir Newcastle starkare och farligare. 
Almiron, Bruno och Tripper har fått sin sida att bli glödhet, det är en ren fröjd att se hur bra fotboll det spelas från högersidan tillsammans med Bruno.

Arsenal å andra sidan dras med flera skador men den breda truppen fortsätter att leverera.
Arteta säger inför matchen: "Dom har skapat en tro, ett momentom omkring dom att dom spelar samma typ av fotboll oavsett vilka dom möter med tron att dom kan besegra alla motstånd. Det kommer att bli ett stort test men vi spelar på våran hemmaplan med våran publik i ryggen och vi ser fram emot det."

Eddie Howe säger: Laget måste glömma det som varit och prestera på topp i denna match för att kunna få med sig något tillbaka till nordöst.

Avspark: 20:45
Plats: Emirates Stadium
TV: Visat Sport Premium
HOWAY THE LADS

Johannes Lindholm2023-01-03 09:00:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies