Inför Morecambe-Barnsley

Inför Morecambe-Barnsley

Det blir en ny bekantskap för Barnsley på lördag. Detta blir första gången någonsin som lagen stöter på varandra i en tävlingsmatch.

Morecambe, för tillfället på 24:e och sista plats i ligan, borde ju vara en mumsbit för Barnsley att besegra på hemmaplan kan man tycka. Men Barnsleys manager Michael Duff höjer ett varningens finger.
- En sak är vi säkra på, Dereks lag är alltid svåra att besegra.
Och Duff har en poäng, Derek Adams lag har ändå plockat poäng i 6 av 13 matcher. Man har visserligen bara lyckats vinna en match, den borta mot Forest Green. Men har därtill spelat fem oavgjorda.
Morecambe är ett lag som inte krånglar till det i sitt anfallsspel, man går oftast ganska direkt på mål. Possession är inget som man lägger mycket vikt vid, ganska talande i siffror från året man avancerade från Leauge Two och ändå inte hade mer än 36-37% av bollinnehavet.
Den interna skytteligaledningen i Morecambe delas av Kieran Phillips och Jensen Weir, båda har stått för tre fullträffar än så länge. Dessa herrar har därmed tillsammans levererat 66% av lagets målproduktion.
I försvarsspelet verkar de dock ha lite övrigt att önska, 24 insläppta på 13 matcher ger dem en jumbo plats i den statistiken i Leauge One.


Ett ihåligt försvar är kanske precis vad Barnsley behöver möta just nu efter att ha lämnat planen i de två senaste matcherna mållösa. Senast i 0-0 matchen mot Bolton var det otroligt chansfattigt, det gällde i och för sig för bägge lagen. Nu är det också klart att det blir just Bolton som blir motståndet när Barnsley kliver in i FA-cupen. Till råga på allt är också Bolton ett av fem lag som lotten kan falla på i League Trophys fortsättning, återstår dock att se hur det blir där.
Inför helgens match ser det som Jordan Williams åter är tillgänglig för spel efter en lättare skada. Sedan tidigare är ju Thomas och McCarhy borta säsongen ut, Matty Wolfe och Jordan Helliwells senaste prognos visar att det troligen dröjer en månad till innan vi får se dem på planen igen. Ska bli intressant att se om Duff återigen tar ut Fabio Jalo till truppen, mot Bolton senast fick han se hela matchen från bänken. Men 16-åriga Jalo är verkligen ett spännande namn för framtiden.

Matchstart lördag kl 16:00

Visas på Ifollow Barnsley

Trolig startelva
Collins
Cundy, Andersen, Kitching
Edwards, Benson, Connell, Cadden
Martin, Cole
Norwood
 

Tony Karlssonbolantony@hotmail.com2022-10-20 18:04:00
Author

Fler artiklar om Barnsley