Oakwell, 2024-04-13 16:00

Barnsley - Reading

Inför Barnsley-Reading

Inför Barnsley-Reading

Att hitta tillbaka till ett vägvinnande spel, det väger nästan lika tungt som poängen, när Barnsley tar emot Reading på lördag.

På lördag så tar Barnsley emot Reading på Oakwell. Ett Reading som har stått för en riktigt bra säsong om man ser till förutsättningarna, dålig ekonomi, katastrofala ägare, och poängavdrag.
Ändå så säkrade Reading mer eller mindre kontraktet för fortsatt spel i League One, i och med 2-0 segern borta mot Bristol Rovers i tisdags.

När lagen möttes på Select Car Leasing Stadium i vintras, så vann Barnsley med 3-1. Jag var på kalas, men lyckades ändå smygtitta en stund på mobilen. Och jag lyckades med att få se avgörandet, där först Devante Cole dunkade in ett drömmål från distans i den 80:e minuten, och där Max Watters definitivt stängde matchen med sitt 3-1 mål i den 87:e.

När det kommer till Barnsley så finns det inga nya skador att rapportera om. Däremot så har managern Niell Collins andra problem att fundera på.
Formen är milt uttryckt inte bra, endast en seger på de fem senaste matcherna. Men framför allt så har vårt spel varit katastrofalt dåligt i flertalet av dessa matcherna.
Jag är ganska säker på att vi har dominerat bollinnehavet i alla de matcherna, men det beror också på att motståndarna låter oss rulla runt i sidled. De vet lika väl som vi supportrar att det sällan leder till målchanser.
Som det såg ut senast mot Stevenage så är jag faktiskt osäker på om vi lyckas plocka en playoff plats överhuvudtaget. Vi behöver två, och det skulle kanske till och med räcka med en seger till på de avslutande fyra matcherna för att komma topp sex i tabellen. Men spelar vi som de första 75 mot Stevenage så är det högst otroligt att vi lyckas med att vinna någon.
Portsmouth kan visserligen säkra seriesegern på lördag, och festar de riktigt hårt fram tills på tisdag när vi möter dem så kanske, men annars så krävs det det en rejäl uppryckning av Barnsley.
Förhoppningsvis så vänder det imorgon, det handlar ju inte bara om att ta sig till playoff, utan man vill ju komma dit med momentum och självförtroende i gruppen också.

Mitt tips: Det är ingen lätt match att tippa. Men känslan är att ett formstarkt och avslappnat Reading har riktigt goda chanser mot ett ineffektivt och formsvagt Barnsley, jag tippar 1-2 till gästerna, men hoppas innerligt att jag har fel.

Barnsley-Reading

Matchstart: Lördag kl 16:00

Visas på: Ifollow Barnsley

Trolig startelva 3-5-2

Roberts
de Gevigney, McCart, Earl
Williams, Phillips, Connell, Kane, O`Keeffe
Cole, McAtee

You Reds!!!
 

Tony Karlssonbolantony@hotmail.com2024-04-12 14:47:33
Author

Fler artiklar om Barnsley