Inför Bristol City - Leicester City

Långfredagsmatch borta i Bristol väntar för Leicester.

Säsongsavslutningen är inför oss och Leicester går in i den med dåliga förutsättningar med nuvarande och stundande straff för finansiella överträdelser samt ett relativt dystert facit med bara en seger på de fem senaste.

Ett facit som man i toppen av tabellen skulle muttra över men kanske inte oroa sig för i normala fall, men inte med tanke på hur bra toppen av Championship varit den här säsongen med fyra lag som kan nå 100 poäng.

Leeds har gått om Leicester på målskillnad och Ipswich andas dem i nackskinnet, så visst finns lite oro att en återstuds till Premier League kommer att ske.

Inför matchen är Dennis Praet, Ricardo och Jamie Vardy tillbaka i spel efter skador. Saknas gör Kasey McAteer och Ben Nelson.

Hemmalaget Bristol ligger trots fem förluster på de sex senaste fortfarande på en fjortondeplats med någorlunda betryggande åtta poäng ner till under strecket.

Tränaren Liam Mannings uppdrag blir att hålla the Robins kvar i the Championship efter att ha tagit över från den för Leicester väldigt bekanta Nigel Pearson. Manning kom senast från en kort sejour i Oxford.

I truppen finns likaså Leicesterbekantingarna Matty James och Andy King, där främst James fått speltid i år. 

Inför matchen är just James tillbaka från skada och många länkar klubbens dåliga form till hans frånvaro.

Matchstart 13.30 på Ashton Gate i Bristol.
 

Adam Bills2024-03-28 19:04:00
Author

Fler artiklar om Leicester