Inför EM-premiären: Serbien – England
Make us proud, Gareth.

Inför EM-premiären: Serbien – England

Ett formsvagt England går in i sommarens EM-gruppspel mot Serbien som en av favoriterna.

Åter står en mästerskapssommar för dörren och England går in fullt med självförtroende bland fansen men på planen en oroväckande formsvacka inför gruppspelsöppningen mot Serbien i Gelsenkirchen.

Bara en seger har inkasserats på de fem senaste matcherna och i genrepet mot Island hemma på Wembley föll ett lojt Three Lions med uddamålet.

Gareth Southgate gör sitt fjärde mästerskap med England och även om en semifinal samt en finalplats i facit är bra så känns det inte bra nog.

Southgate sitter på sin kanske bästa trupp sedan har tillträdde för åtta år sedan tillika en av de mest talangfulla engelska truppen någonsin, men det liksom inte klickar ute på planen.

Förväntningarna personligen har sänkts efter plumpen hemma mot Island, vilket kanske behövdes.

Defensiven är oroande och helt klart den svaga lagdelen åtminstone på pappret, även om man under de flesta mästerskapen bakåt i tiden spelat bra defensivt.

Framåt finns det väldigt många frestande namn som ska kunna skapa underverk. Med formstarka namn som Bellingham, Saka, Palmer och Foden bör spjutspetsen tillika kapten Harry Kane få det stöd han behöver, men kommer talangen förvaltas i praktiken?

Men det råder tillsynes ingen oro bland fansen. Följet är massivt och riktigt förvänansfullt. Det råder alltid fotbollsfeber när England spelar mästerskp. Nu förtjänar det följet den ädlaste valören.

Motståndarna Serbien kvalade till EM som grupptvåa bakom Ungern och värmde som bekant upp med en relativt bekväm seger borta mot Sverige med 3-0, men resultaten har liksom England blandat och gett.

Förbundskaptenen Dragan Stojkovic gör sitt tredje år efter längre sejourer i Japan och Kina som tränare. I truppen förlitar sig Stojkovic på veteranerna Dusan Tadic och Aleksandar Mitrovic samt Juventus Dusan Vlahovic. De två sistnämndas huvudspel kommer bli farligt för England.

Avspark 21:00 på Arena AufSchalke.

Remember it’s King and not Queen in the lyrics, boys. COME ON ENGLAND.

 

Adam Bills2024-06-16 14:02:00
Author

Fler artiklar om England