Inför: Leicester - Plymouth

Inför: Leicester - Plymouth

Klockan fyra-avspark väntar för Leicester som får besök av Plymouth.

Båda lagen kommer från vinster i den senaste omgången efter mål sent in på tilläggstid.

Leicester reste förra helgen till utkanterna av Birmingham för ett besök på The Hawthorns. Kiernan Dewsbury-Hall öppnade målskyttet efter 72 minuter och Josh Maja kvitterade till 1-1 i den 89:e minuten. 

West Bromwich gjorde ett vågat försök med minuten kvar att lyfta fram många spelare på ett offensivt inkast. Den vågade forceringen gav Rävarna en kontring som förvaltades av KDH och Harry Winks. Den sistnämnda blev matchhjälte och firade vilt framför bortafansen. 

Plymouth avgjorde sin senaste match i den 97:e minuten då Adam Randell satte 2-1 hemma mot Stoke. Det innebar viktiga tre poäng för Steven Schumachers gäng som håller till i botten av tabellen. 

Leicester och Plymouth har under många år befunnit sig på olika platser i det engelska ligasystemet. Leicester som bekant nedflyttade från Premier League förra säsongen, samtidigt som Plymouth blev mästare i League One och därmed uppflyttade.

Det senaste mötet mellan lagen var säsongen 2009/2010. Då blev Andy King hjälte med matchens enda mål på dåvarande Walkers Stadium. 

Inför matchen har inga nya skador rapporterats från Enzo Maresca. Callum Doyle saknas fortfarande samtidigt som Ricardo Pereira är avstängd efter att han fått sitt femte gula kort mot West Brom. 

Plymouth har det lugnt på skadefronten. Truppen är annars relativt okänd, den mest intressanta faktan efter kort research var att Bojan Djordjic gjorde 39 matcher för klubben mellan åren 2005 och 2007.

Avspark 16:00 på King Power. COYF!

Ludvig Heinz2023-12-09 00:24:00
Author

Fler artiklar om Leicester