Inför Ligacupen: Newcastle - Leicester
Kan Leicester chocka formstarka Newcastle imorgon?

Inför Ligacupen: Newcastle - Leicester

Tisdagsmatch väntar för Rävarna som beger sig till norra England där Newcastle står för motståndet i kvartsfinalen av Carabao Cup.

Två lag med helt olika säsonger bakom sig som drabbar samman. Newcastle har gått som tåget sedan augusti och är i högsta grad med i kampen om platserna till Champions League. 

Leicester har det tuffare och står endast noterade för fem vinster på 18 ligamatcher denna säsongen. En fruktansvärt dålig poängskörd som gör att laget ligger på trettonde plats i tabellen. 

Premier League-lagen gick i helgen in i årets upplaga av FA-Cupen. För Leicesters del blev det en tripp till Gillingham där man planenligt tog sig vidare till den fjärde rundan efter att Kelechi Iheanacho blivit matchens enda målskytt.  

Newcastle fick tuffare borta mot Sheffield Wednesday där hemmalaget chockade Premier League-trean och avancerade vidare efter slutresultatet 2-1. En stor besvikelse för Eddie Howe och hans lag som troligtvis bör vara revanschsugna när man imorgon spelar inför hemmapublik. 

Newcastle besökte King Power Stadium på Boxing Day och fick där en bekvämlig resa till tre poäng. The Magpies körde över ett trött Leicester med hela 3-0 efter mål av Chris Wood, Miguel Almiron och Joelinton redan innan halvleksvilan. Repris imorgon? Nej tack.

Leicester har tagit sig till denna omgång via segrar mot Stockport County, Newport County och senast mot MK Dons. 

Newcastle inledde cupspelet med att besegra Tranmere Rovers för att sedan slå ut Premier League-rivalerna Crystal Palace och Bournemouth

Leicester dras med en lång skadelista där James Maddison, Kiernan Dewsbury-Hall och Bouba Soumare återfinns tillsammans med långtidsskadade Jonny Evans, Ryan Bertrand, James Justin, Ricardo Pereira och Dennis Praet

Newcastle saknar Jonjo Shelvey, Matt Targett och Emil Krafth.

Matchinfo: 

Vad? Carabao Cup Kvartsfinal
När? Tisdag 10/1, kl. 21:00
Var? St James’ Park, Newcastle

Ludvig Heinz2023-01-09 19:45:00
Author

Fler artiklar om Leicester