Old Trafford, 2024-04-07 16:30

Manchester U - Liverpool

Inför Manchester United – Liverpool: "Revansch för allt som är heligt"

Inför Manchester United – Liverpool: "Revansch för allt som är heligt"

Titelracet är i full blom när åtta omgångar återstår. Efter en krampaktig seger mot ligajumbon väntar en tuff bortamatch mot Manchester United på Old Trafford. Det enda som finns är revansch efter haveriet i FA-cupen och allt annat som är heligt, det vill säga titeln.

Liverpool återtog serieledningen för två omgångar sedan när konkurrenterna Manchester City och Arsenal delade på poängen samtidigt som Liverpool besegrade Brighton. I midweek-omgången var dock allt som vanligt igen och samtliga tre lag tog planenliga segrar. Inför helgens ligaomgång, nummer 31 i ordningen, var topptrion inom ett avstånd på tre poäng. Manchester City lyckades till sist bryta förbannelsen mot Crystal Palace efter ett par tveksamma ingripanden av Paul Tierney och är, med United vs Liverpool innestående, på samma poäng som Liverpool fast två mål bakom. För närmast jagande Arsenal väntade Brighton på lördagskvällen och ett ruskigt stabilt Londonlag gjorde precis som de skulle. Måsarna besegrades med 3–0 och inför söndagen är Arsenal, för tillfället, serieledare med en poäng.

Nu släpper vi utmanarna och fokuserar på söndagens godbit. Hemmalaget är ett klurigt sådant, och allt vad gäller form är att slänga i papperskorgen. Särskilt en match av denna dignitet. Innan landslagsuppehållet utnyttjade de ett slarvigt Liverpool och vann efter Amad Diallos avgörande i 120:e minuten. Därefter har två riktigt svaga insatser betats av. 1–1 borta mot Brentford kan nästan ses som en seger och därefter tappade United en ledning med 3–2 när klockan stod på 99:17 till en förlust med 3–4.

För vårat bortalag har formen, som inte har någon betydelse, inte heller varit klockren. Uttåget i FA-cupen mot morgondagens motstånd är bara att glömma, det ska vara en seger 99/100 men det blev den 100:e gången då. Därefter har inga imponerande insatser trots allt landat i två raka segrar, mycket tack vare Alexis Mac Allister. I 2–1-segern mot Brighton spelade han fram Mohamed Salah på ett elegant vis och i 3–1-segern mot Sheffield United dödade han av allt i sin väg och däribland motståndet med sin Gerrard-projektil upp i borte klyk (som alltid är ledigt).

Vad kan vi då förvänta oss av morgondagens match? Ja ni, jag tror att det är lättare att sätta Eurojackpot tre gånger på raden än att svara på den frågan. Det vi vet är att Liverpool har en titel att spela för och United har en titel att förstöra, vi vet att Liverpool är ett bättre lag men att det i derbyn sällan spelar roll och slutligen vet vi att Jürgen Klopp är en bättre tränare men att han har haft ovanligt svårt för Erik Ten Hag som motstånd, framför allt på Old Trafford.

Lagen har, i tävlingssammanhang, stött på varandra fyra gånger sedan nederländaren tog över. I första mötet vann United med 2–1, innan Liverpool vann i den historiska 7–0 matchen på Anfield. Sedan blev det mållöst på Anfield i ligan denna säsong innan 4–3-förlusten i FA-cupen för ett par veckor sedan. Om detta lilla urval har någon stoft, det återstår att se.

Båda lagen är dock drabbade av en del skadeproblem. I Uniteds fall är de allra flesta i de defensiva ledet skadade. Victor Nilsson-Lindelöf och Lisandro Martinez är borta i minst en månad, och den ersättande duon i Raphael Varane och Jonny Evans klev båda av mot Chelsea senast. Den duon är det inga klara uppgifter kring, men mycket tyder på att ingen av de kommer vara aktuella för en start. Det lämnar Harry Maguire och Willy Kambwala som ett potentiellt mittlås imorgon. Även Casemiro som stod för en trött insats mot Chelsea är tveksam till spel. Utöver dessa saknas fortsatt Anthony Martial, Luke Shaw och Tyrell Malacia för United.

I Liverpool finns inga nya skador att rapportera om, och tack för det. Thiago Alcantara, Joel Matip och Ben Doak är fortsatt långtidsskadade, medan det närmare sig comeback för kvartetten bestående av Trent Alexander-Arnold, Stefan Bajcetic, Alisson och Diogo Jota men där United-matchen kommer lite för tidigt. Positiva besked är däremot att Wataru Endo ser ut att vara redo för åtminstone ett inhopp efter att ha vilats mot Sheffield United följande smällen han ådrog sig mot Brighton.

Möjliga startelvor:

United: Onana – Wan Bissaka, Kambwala, Maguire, Dalot – Mainoo, McTominay, Bruno Fernandes – Rashford, Hojlund, Garnacho. Där Mason Mount och Antony är bubblare att ersätta någon i denna elva.

Liverpool: Kelleher – Bradley, Konaté, van Dijk, Robertson – Szoboszlai, Mac Allister, Jones – Salah, Núñez, Díaz. Där Gomez, Endo, Elliott troligtvis är de som är närmast att rubba denna elva.

Jag vågar inte sia om ett potentiellt slutresultat, men har vi någon modig/bra tippare så dela med er i kommentarerna!

Vad? Manchester United – Liverpool i Premier Leagues 31:a omgång.

Vart? Old Trafford.

När? 16:30, söndagen den 7 april.

Kanal? Viasat Sport Premium/Viasat Ultra HD/Viaplay.
 

Emrik Johansson@emrik_johansson2024-04-06 20:30:00
Author

Fler artiklar om Liverpool