Inför matchen-intervjun: ”Allt har fallit på plats extremt snabbt”

Sebastian Luuk på Manchester United-redaktionen delar med sig av sina tankar kring United inför rivalmötet på Anfield.

Det måste vara svårt att inte vara nöjd med livet som United-supporter just nu. Hur skulle du summera läget i klubben?
- Såklart mår man extremt bra. Att bärga ett guld i ligacupen och att slå ut storlaget Barcelona inom loppet av bara några dagar var verkligen fantastiskt. I ligan ligger vi på en stabil tredjeplats och nosar fortfarande på de absoluta topplaceringarna. Sedan skadar det ju inte att en handfull spelare är inne i brutala formtoppar och spelar på en extremt hög nivå. Helt klart den mest lovande perioden för United sedan Sir Alex lämnade. Så ja, du hör ju — livet leker!
 
Är du överraskad över hur snabbt ten Hag fått ordning på Manchester United?
- Ja, faktiskt. Inför säsongen vågade jag nog inte förvänta mig att vi skulle ligga så här bra i ligan och framförallt inte att vi skulle lyfta en titel. Men allt har fallit på plats extremt snabbt och nyförvärven i framförallt Martínez och Casemiro har direkt etablerat sig som vitala spelare i laget. Hade du frågat mig inför säsongen hade jag tagit en topp fyra placering, men nu finns det ju goda möjligheter till att United slutar ännu högre upp än så.
 
Matcherna duggar väldigt tätt just nu för ten Hags mannar. Är du orolig över att det kan komma att påverka laget inför matchen på Anfield?
- Inte direkt. Alla lag har många matcher just nu vilket medför ett pussel med rotation och speltid. Med det sagt har ju United spelat många matcher av hög dignitet den senaste tiden, samtidigt som ten Hag valde att rotera extremt mycket i onsdags mot West Ham. Tror även det var viktigt att vi slapp en förlängning i onsdags, tack vare Garnachos sena avgörande. Därför är de flesta nyckelspelarna nu utvilade inför matchen på Anfield, vilket jag tror väger tungt.
 
Inför mötet med Liverpool har United möjligheten att ta dubbeln mot rivalerna i ligan för första gången sedan säsongen 15/16. Skulle det betyda något extra om så blev fallet?
- Självklart hade det varit speciellt att få tvåla dit Liverpool två gånger om och visa att maktförhållandena mellan klubbarna håller på att rubbas om. För mig hade det verkligen varit ett statement och ett bevis på att en ny era håller på att ta vid i United, samtidigt som en ny era kanske håller på att ta slut i Liverpool.
 
Slutligen, hur tror du matchen slutar?

- Jag tror det blir extremt tufft. Anfield kommer koka och Liverpool kommer vara rejält revanschsugna. I sådana här rivalmatcher spelar form och tabellplacering mindre roll, vilket kommer gynna Liverpool. Med det sagt känns Liverpool ganska svajiga bakåt och därför tror jag att United vinner den här matchen. Jag tippar 3-1 till United.

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2023-03-05 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool