Inför Nottingham Forest - Sheffield United 

Inför Nottingham Forest - Sheffield United 

Nottingham Forest tar emot nykomlingen Sheffield United på City Ground på fredag kväll 18 augusti kl 20:45 För live sändning finns Viaplay att tillgå 

Premiär matchen:

De röda startade Premier League säsongen 2023/24 med en förlust på Emirates Stadium mot Arsenal. Resultatet blev 2-1 vilket får anses som ett steg i rätt riktning.

I första halvlek när The Gunners nätade sitt andra redan efter 32 minuter, och totalt dominerande tillställningen. Då såg det ut som en upprepning av föregående säsongs resultat 5-0. Det ska påpekas att nyförvärvet från Arsenal Matt Turner gjorde en gedigen insats, och ska inte lastas för förlusten. Målskyttar för The Gunners var Nketiah och Saka.



I den andra halvleken lyckades bortalaget bromsa upp motståndarna, som dock fortfarande hade ett stort spelövertag. Tricky Trees fick mer att säga till om, och det var två inhoppare som i match minut 82 reducerade till 2-1. Bollvinst av Taiwo Awoniyi och passning till Anthony Elanga, som gjorde en helt galen löpning på vänster kanten. Ett perfekt inspel framför mål till ingen mindre än Awoniyi, som tryckte in bollen vid vänster stolpe. Det spred sig en viss oro i hemmalaget, men trots några halvchanser var det aldrig nära kvittering. 

Ändå rent resultatmässigt ingen dålig match, men bortaspelet måste bli bättre. Det handlar mycket om att våga och åtminstone försöka, även om det inte alltid lyckas.

Första i hemmaborgen:

Det är ett fullsatt City Ground med en publik som fullständigt älskar och stöttar sitt lag. Man brukar säga att supportrarna är som en tolfte spelare, men på Trent Side är det mycket mer än så. De som får uppleva magin att springa in på arenan och känna det stöd som möter dem, säger att ingenstans har de varit med om något liknande.

 

Att Nottingham Forest kan kalla sig Premier League lag även denna säsong beror helt och hållet på hemmaspelet. De röda hamnade till slut på sextonde plats med 38 poäng, och hela 30 var på City Ground.

Det första laget som kommer till Nottingham är  Sheffield United, som är nykomlingar denna säsong. 

Spelare i The Blades med koppling till Forest:

Anel Ahmedhodzic som kom från Malmö till Nottingham U18 2016.
Max Lowe var på lån 2021/22 och var med och tog de röda hela vägen.
Ben Osborn född i Derby och blev ratad av klubben vid nio års ålder. Började spela i Forest ungdoms akademi. 

De två klubbarna har stött på varandra åtskilliga gånger genom åren, och det alltid varit tuffa och täta matcher. Senaste mötet var playoff semifinalen till PL, när en viss Brice Samba blev stor matchhjälte i straffläggningen, och räddade hela tre av fem möjliga. En av straffmissarna var Morgan Gibbs-White.

Det är första matchen och viss nervositet kan infinna sig, men om Steve Cooper har tänkt sig ytterligare ett år i högsta ligan. Då måste tre poäng in på kontot, även om det varit tunt med förstärkningar så här långt. Det kommer säkert hända en del innan fönstret stänger 1 september. 

I omklädningsrummet:

Något som måste bli bättre är skadelistan, som förra säsongen var lika lång som en hel startelva.

Just nu:

-Omar Richards - ???
-Felipe är tyvärr inte aktuell på ett tag
-Moussa Niakhate deltog i en B-lags match i veckan och kan bli uttagen och det gäller även för Giulian Biancone.
-Vår målskytt Taiwo Awoniyi kom in från bänken senast och målade direkt.
-En som fick speltid i veckan var Harry Toffolo, men killen har en avstängning hängde över sig för betting.

Min önskan till startelva:

Turner * Aurier * Niakhate * Boly * Aina * Mangala * Danilo * Gibbs-White * Johnson * Awoniyi * Elanga 

TV: Bakom kulisserna: Elangas första timmar i Nottingham
 

Jan Gustafsson@janne25guss2023-08-17 17:27:00
Author

Fler artiklar om Nottingham

Nottingham Forest besegrar Liverpool med 1-0 på Anfield, efter en taktisk triumf för Nuno Espirito Santo. Sammandrag/Spelarbetyg