Inför Oxford-Barnsley
Matty Wolfe är tyvärr återigen skadad.

Inför Oxford-Barnsley

Efter ett speluppehåll på 1,5 vecka så är det äntligen dags för Barnsleyspelarna att dra på sig matchkläderna igen.

En match som egentligen skulle spelats under förra året, men som då sent inpå matchstart fick ställas in på grund av ospelbar plan. 
Oxford som har nått playoff i 2 av de senaste 3 säsongerna är sannolikt inte nöjda med den 14:e plats i tabellen som laget för närvarande befinner sig på. Men de har stått för bra insatser hemma på Kassam Stadium på slutet där de i den senaste ligamatchen besegrade ligatrean Ipswich. Och i FA-cupen höll man länge 0-0 mot Arsenal innan Londonlaget kunde gå ifrån till en 3-0 seger under matchens avslutande 30 minuter.
Bästa målskytten Cameron Brannigan har nätat 7 gånger denna säsongen, imponerande av en mittfältare.
Oxford ställer normalt upp i en 4-3-3 eller 3-5-2 formation. De försöker ofta anfalla via kanterna och är väldigt starka på fasta situationer. 
Ska man leta efter svagheter så står de, precis som vi, ofta högt med backlinjen. Det borde finnas ytor i djupled att löpa på för Aichison och Norwood.

Det borde vara ett spelsuget Barnsley som kommer på besök efter att inte ha spelat någon tävlingsmatch på 1,5 vecka. Förra tisdagens match borta mot Exeter ställdes in endast 3,5 timmar innan matchstart på grund av frusen plan. Ett beslut som fått kritik, kanske inte beslutet i sig men att det inte togs tidigare. Många Barnsley supportrar hade redan kommit en bra bit på vägen mot Exeter innan de nåddes av beskedet och fick vända om. Inget kul på en tisdagskväll när man behövt ta ledigt från jobb och dessutom fått köra en massa mil helt i onödan.
Som plåster på såren la i alla fall Michael Duff in en internmatch under lördagen där alla årskortsinnehavare och just de stackarna som startade resan mot Exeter fick fritt inträde. En trevlig tillställning där spelarna stannade kvar efter matchen och signerade autografer, ställde upp på fotografier och språkade med supportrarna. 
Dessutom en välbehövlig genomkörare med tanke på det långa speluppehållet. 
Men det var inte bara glada miner under internmatchen, tyvärr så skadade sig Matty Wolfe. Riktigt tråkigt med tanke på att han precis kommit tillbaka efter just en skada, dessutom verkar denna nya också vara av det allvarligare slaget. Ingen säker prognos har ännu satts men det kan vara så illa att vi får försöka klara oss utan honom under resten av säsongen.

Lite nytt i truppen blev det också under gårdagen. Först blev det klart att Jack Walton lämnar för Luton. Walton som tillhört Barnsley under 9 år, har denna säsongen endast fått vakta målet under cup-matcherna. Duff har i ligan istället helhjärtat satsat på Brad Collins mellan stolparna. Är ju tveksamt om Jack kommer att få mer speltid hos en Championshipklubb, men jag önskar honom lycka till i framtiden.
Strax efter den nyheten blev det också klart att målvakten Harry Isted går i motsatt riktning. Harry kommer som lån från just Luton och kommer att tillhöra Barnsley under den resterande delen av säsongen.

Matchstart: Onsdag kl 20:45

Visas på: Ifollow Barnsley

Trolig startelva 3-5-2

Collins
Thomas, Andersen, Kitching
Williams, Connell, Kane, Phillips, Cadden
Aichison, Norwood
 

Tony Karlssonbolantony@hotmail.com2023-01-31 19:11:36
Author

Fler artiklar om Barnsley