Inför West Ham - Newcastle

Inför West Ham - Newcastle

"Förra säsongen flög West Ham högt i serien och jagade länge en Champions Leauge plats"

Hemmalaget West Ham United befinner sig på en 14:e plats i ligan efter 27 spelade matcher på just 27 poäng. 25-34 i målskillnad har resulterat i 7 vinster, 6 oavgjorda och 14 förluster. Förra säsongen flög West Ham högt i serien och jagade länge en Champions Leauge plats. Man förstärkte med bla Lucas Paqueta från Lyon som länge ryktades till just Newcastle.
West Ham spelade dom två senaste ligamathcerna mot Aston Villa och Southampton där poängen fördelades lika i matchen mot Villa men där West Ham tog full pott mot Southampton i en 1-0 seger.
Denna säsong kämpar West Ham med motgångar och har inte riktigt fått ihop samma spel som man hade under föregående säsong. Hammers är i allra högsta grad indragna i det som brukar kallas "Relegation battle" där 4 poäng skiljer 14:3 plats och 20:e plats.
Ända skada som finns att rapportera om är att Scamacca troligtvis missar pga knäskada.
I övrigt ser läget bra ut i Hammers trupp och den spelare som vi kan hålla ett extra öga på är Bruno's kompis Lucas Paqueta som målade mot oss på St: James Park.

Bortalaget Newcastle som denna säsong flyger högt och utamanar om en plats i Champions League, ligger för närvarande på 3:e plats i ligan och en vinst i denna bortamatch är oerhört viktigt för att fortsatt ha allt i egna händer.
I den senaste matchen mot Manchester United kunde vi skåda ett Newcastle som totalt ägde dom röda. Kan Eddie Howe hålla dominansen levande och ta med 3 poäng till Newcastle Upon Tyne?
Kan Kieran TrippierAlexander Isak och Alan Saint Maximin fortsätta att briljera? Och kommer Callum Wilson och Joelinton åter att hoppa in som supersubs?
Frågorna är många och förväntan är stor. 
En spelare jag tycker att vi kan hålla ett extra öga på är Willock. I övrigt förväntas Almiron stå utanför truppen med den höftskada han ådrog sig under landslagsuppehållet.

Avspark: 21:00
Var: London Stadium
TV:  Viasat Extra
HOWAY THE LADS

Johannes Lindholm2023-04-05 08:00:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies