Molineux Stadium, 2023-09-16 13:30

Wolves - Liverpool

Inför: Wolverhampton - Liverpool

Inför: Wolverhampton - Liverpool

Dags för omgång fem i Premier League och en resa till Black Country för att möta Wolverhampton. Wolves har förlorat tre av fyra PL-matcher och kommer att vara ordentligt på tassarna och morra när våra röda hjältar beträder Molineux Stadium.

Två klassiska lag möts. Wolverhampton är kanske än mer klassiskt. Dom bildades redan 1877 som St Luke’s FC. Wolves var en av tolv orginalklubbar som bildade The Football League 1888. Wolves kom trea den första säsongen. Sedan har det varit upp och ned för dom Old Gold-klädda. Under 1950-talet var vargarna ett av dom dominerande lagen och vann ligan tre gånger, 1954, 1958 och 1959. Dom vann FA.cupen 1949 och 1960. Sen var det slut på dom tunga segrarna. 

I början av 1980-talet var Wolves konkursmässiga efter läktarbyggnader och misskött ekonomi. Wolves rasade genom divisionerna och 1986 var dom tidigare stolta vargarna ordentligt slokörade och befann sig i den fjärde divisionen. 

1990 köpte finansmannen och Wolvessupporten Jack Hayward klubben och det började se bättre ut. Det dröjde innan det lyfte. Men år 2003 var vargarna tillbaka i högsta divisionen. Därefter har det fortsatt varit upp och ned. 2016 köpte kinesiska Fosun föreningen och utsåg året därefter Nuno Espirito Santos till manager och vargarna kom att lyfta och bli ett tekniskt, attraktivt och framgångsrikt lag. Säsongerna 2018-19 och 2019-20 kom Wolves sjua i Premier League, därefter har det dalat något.

I år har vargarna startat trögt. Vinst mot Everton, men förlust mot Manchester United, Brighton och Crystal Palace. Wolves har förlorat två bärande mittfältsspelare i Ruben Neves som gått till Al-Hilal för £47m och Matheus Nunes som gått till Manchester City för £53m. Större delen av inkomsterna satsades på anfallaren Matheus Cunha som efter en lyckad låneperiod inhandlades från Atlético Madrid för £44m.

Vårt röda lag har också svajat lite spelmässigt, men vi har ändå kryssat oss fram på ett funktionellt sätt och har passerat dom fyra första grynnorna utan förlust. Vi har ett helt nytt mittfält som ser allt bättre ut. Dom två tidiga nyförvärven Alexis Mac Allister och Dominik Szoboszlai har imponerat ordentligt. 

Wolves verkar vara ganska befriade från skador. Endast den irländske ynglingen Joseph Hodge är rapporterad skadad. Hos oss är Virgil van Dijk avstängd även denna match. Trion Ibrahima Konaté, Thiago och Trent Alexander-Arnold har varit skadade men är alla på bättringsvägen. Om någon av dessa kan vara aktuell på lördag återstår att se. Tyvärr åkte Darwin Nüñez på en smäll i landskampen mot Ecuador i tisdags och gick ut i halvtid. Det ska handla om ett “muscular problem”. Vi får hoppas att det inte är något allvarligt med vår hete uruguayan. 

Liverpool är favoriter och ger bara 1,85 tillbaka på pengarna hos Bet365 när detta skrivs. Oavgjort ger 3,80 och Wolvesseger ger 4,0 tillbaka på satsade slantar. Men odds är odds, verkligheten kan vara en annan. Den senaste matchen på Molineux, den 4 februari i år, slutade med en 3-0-seger till Wolves efter självmål av Joel Matip och mål av Craig Dawson och Ruben Neves.

När: Lördag den 16 september klockan 13:30
Var: Molineux Stadium, Wolverhampton
Hur: Matchen går att se på V Sport Premium och Viaplay

Laguppställningarna skulle kunna bli:
Wolves: Jose Sa: Nelson Semedo, Craig Dawson, Max Kilman, Rayan Ait-Nouri; Pablo Sarabia, Joao Gomes, Mario Lemina, Pedro Neto; Matheus Cunha; Fabio Silva
Liverpool: Alisson Becker, Trent Alexander-Arnold, Joel Matip. Joe Gomez, Andrew Robertson; Dominik Szoboszlai, Alexis Mac Allister, Curtis Jones; Mohamed Salah, Cody Gakpo, Luis Díaz

Domare: Michael Oliver
VAR-domare: Paul Tierney
 

Frisse Frisonfrisse.frison@liverpoolsweden.se2023-09-14 10:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool