Lampard: ‘’Enzo passar bättre högre upp på mittfältet’’
Spännande framtid för Chelseas argentinske mittfältare!

Lampard: ‘’Enzo passar bättre högre upp på mittfältet’’

Enligt tillfälliga tränaren Frank Lampard så skulle Enzo Fernandez passa bättre att spela på en mer offensiv mittfältsposition nästa säsong.

Den argentinske landslagsspelaren, som blev den dyraste PL-värvningen någonsin när han anslöt till Chelsea från Benfica för 120 miljoner euro i januari, har främst spelat som defensiv mittfältare under Lampards ledning. 

Trots att Fernandez främst varit en ersättare för Jorginho under sina första månader i Chelsea anser Lampard att VM-vinnaren skulle främja laget ännu mer om han spelar högre upp på mittfältet.

– Min personliga åsikt om Enzo är att han är kapabel för vilken mittfältsroll som helst, men efter att ha sett honom träna och spela får jag känslan att han har mer att ge som endast en nummer 6. Han kan spela både nummer 6 och nummer 8 och komma med i spelet bättre.

– Jag har faktiskt inte frågat honom vilken roll som är bäst för honom. Under min tid här har det bara varit så att han är den mest naturliga nummer 6-spelaren i ett mittfält som inte har så många naturliga nummer 6-spelare.

– Respekt till honom, han har aldrig klagat över sin position. Hans attityd är att göra det bästa för laget men offensivt skulle han kunna främja spelet ännu mer. Det syntes mot Manchester City när han spelade i en dubbel nummer 6-roll högre upp på plan och han har ett riktigt bra spelöga. 


Fernandez har startat alla matcher för Chelsea efter att ha debuterat mot Fulham den 3 februari. Lampard är övertygad om att 22-åringen har allt som krävs för att lyckas väl i Chelsea-tröjan i framtiden.

– Enzo förstår, tillägger Lampard. Han vet vad som krävs på träningarna och vad som krävs för att vara en Chelsea-spelare. Han har mycket talang.

– Jag har varit väldigt imponerad över honom som spelare, hans attityd under träningar och matcher och hans beslutsamhet. Det är något med honom. Han pratar inte så mycket engelska men han lär sig snabbt. Jag tror starkt på att han kommer att vara en stor del av klubben i framtiden.

– Jag förstår att han haft det tufft. Att flytta till Premier League är inte lätt och han har nyligen vunnit fotbolls-VM. Efter den senaste säsongen förtjänar han att andas ut och tänka: "vilket år!’’. 


Källa: The Athletic

Thomas EngstrandThomasE-31@hotmail.comtengstra2023-05-25 13:23:44
Author

Fler artiklar om Chelsea