Lånekollen 29/9
Folarin Balogun är på god väg att få sitt stora genombrott.

Lånekollen 29/9

Även den här säsongen har Arsenal ett flertal seniorspelare utlånade. För många skulle nog en del hävda med tanke på rådande spelschema och aktuell skadesituation i truppen. Några av dessa har dock börjat spelåren i sina respektive klubbar riktigt starkt. Framförallt har vi två spelare som har gjort fullständigt kaos under hösten i Ligue 1.

Folarin Balogun (Reims)

Balogun testade under våren lyckan i Championchip hos Middlesbrough och den här sommaren var det franska Reims som vann dragkampen om den unge anfallarens tjänster. Nytt land och ny liga brukar innebära ett behov av en acklimatiseringsperiod men så har inte varit fallet för Balogun. Han har stormat fram under hösten i Ligue 1 och gjort fem mål och en assist på blott åtta matcher. Balogun anslöt till Arsenal redan som sjuåring och förhoppningarna på honom inför framtiden har även sedan tidigare varit stora. De lär inte minska nu.        

Nicolas Pépé (Nice)

Vi var många som hoppades på att Edu skulle lyckas lösa en permanent flytt för Pépé inför den här säsongen. Det hade nog i det här skedet varit det bästa för alla parter. Det blev i slutändan istället en temporär lösning med en utlåning till den franska rivieran och Nice. Förhoppningsvis kan ett starkt spelår i Ligue 1 attrahera fler potentiella köpare. Han har gjort det förut men hittills har det bara blivit ett mål på sju matcher för Pépé som numera är klubbkamrat med Aaron Ramsey.    

Rúnar Alex Rúnarsson (Alanyaspor)

Islänningen med det synnerligen sköna namnet men det ganska osköna målvaktsspelet  är återigen utlånad. Förra säsongen var han i Belgien och nu får han försöka navigera sig mellan badbollar och paraplydrinkar i Alanya. I Alanyaspor har Rúnarsson varit förstavalet under hösten och startat fem matcher i Süper Lig. Det har dessvärre redan ramlat in tio bollar bakom Rúnar vilket inte direkt höjer förhoppningarna om en framtida försäljning. Edu är väldigt glad i att riva kontrakt och jag tror att han kommer att få en ny chans till sommaren.    

Nuno Tavares (Marseille)

Det blev trångt på vänsterbacksplatsen hos Arsenal i och med Oleksandr Zinchenkos intåg. Tavares lånades därför ut till Marseille för att få mer speltid och där har det blivit stor succé direkt. Portugisen har redan gjort tre mål och har hyllats stort i den franska pressen för sina insatser. Tavares verkar trivas utmärkt på den franska sydkusten i ett Marseille med tydlig rödvit prägel. I laget finns numera Sead Kolasinac, Matteo Guendouzi och Alexis Sanchez.   

Ainsley Maitland-Niles (Southampton)

Maitland-Niles hoppades på att få bygga bo i den eviga staden men sejouren i Roma blev i slutändan misslyckad. En försäljning under sommaren kändes som en rimlig lösning för alla inblandade men intresset var svalt. Istället förlängde Maitland-Niles kontraktet med Arsenal med ett år och lånades sedan ut till Southampton. Karriären som för bara två år sedan såg så lovande ut för den mångsidige Hale End-produkten har sedan dess gått ordentligt i stå. Förhoppningsvis kan han återfinna form och spelglädje på sydkusten. Än så länge har det bara blivit ett framträdande i Saints för Maitland-Niles. 

Pablo Marí (Monza)

Marí spenderade även våren i Serie A hos Udinese men den här säsongen är det Silvio Berlusconis nykomlingar Monza som får chansen att njuta av fyrtornet ifrån Almussafes. Mittbacken har hittills startat fyra matcher och gjorde en fin insats i den senaste omgången då Monza säkrade säsongens första seger med en skalp mot Juventus. I låneavtalet finns det en obligatorisk köpoption som aktiveras om Monza säkrar nytt kontrakt. Vi håller en stadig tumme för att det kan gå i lås. Forza Monza!

Arthur Okonkwo (Crewe Alexandra)

Okonkwo blev under förra sommaren befordrad ifrån reservlaget till seniorlaget men han väntar ännu på sin a-lagsdebut i rödvitt. För att få mer erfarenhet och speltid skickades den reslige burkväktaren på lån till Crewe Alexandra. Okonkwo har fått stort förtroende direkt och startat samtliga tio omgångar i League Two.

Ola Regen@Ola_Regen2022-09-29 21:35:00
Author

Fler artiklar om Arsenal