Barnsley - Cheltenham
0 - 0

Mållöst mellan Barnsley och Cheltenham

Barnsley tappade två blytunga poäng i kampen om direktuppflyttning, gick tåget idag?.

Niell Collins valde återigen att placera skyttekungen Devante Cole på bänken. Och där fick han sällskap av lagkaptenen Jordan Williams. Väldig överraskande, Jordan har startat alla matcher för oss denna säsongen, men det kan att vara att han är sliten, eller har någon känning?
I Williams frånvaro så fick istället Luca Connell dra på sig bindeln.
Glädjande var i alla fall att se Liam Roberts tillbaka i målet, skadan som fick honom att stå över Carlisle matchen var med andra ord av enklare karaktär.

På ett blåsigt Oakwell så var det Barnsley som inledde matchen klart bäst, Jon Russell hade till och med en boll i nät efter fyra minuter, men tyvärr så hade linjemannen hade sin höjt sin flagga, så målfirandet kom av sig.

Även Cadden och McAtee hade fina chanser att ge Barnsley ledningen, men de avslutade utanför målramen.

Efter de inledande tjugo minuterna så jobbade Cheltenham in i matchen, och jämnade ut den.

Cheltenham hade en riktigt vass chans under den första halvleken. I den 34:e minuten så tryckte Keena iväg ett riktigt bra avslut från Barnsleys straffområdeslinje, Liam Roberts stod dock på tårna och kunde rädda vid den högra stolpen.

I den 38:e så skaffade sig Barnsley sin bästa chans i halvleken. Nicky Cadden fick på en bra träff på frispark, men inte tillräckligt bra för att överlista Cheltenhams målvakt Southwood.

Barnsley spelade under långa stunder en fin fotboll, och skapade en hel del, men precision i avsluten saknades under de första 45.
Av 11 avslut så träffade endast 2 på mål, därför så var 0-0 ett logiskt resultat.

Halvtid 0-0

Den andra halvleken fortsatte lite som den första, Barnsley var det bättre laget men precision saknades.
Tydligast blev det när Phillips mer eller mindre kunde frispelat McAtee från halvplan på en kontring, men la passningen alldeles för djupt så Southwood kunde avstyra med en enkel rensning.

Cheltenham skapade inte mycket under den andra halvleken, men de oroade ändå en del på fasta situationer.

Barnsleys vassaste chans till ett ledningsmål skulle inhopparen Devante Cole få i den 81:a minuten. Men helt fri så styrde Cole nicken halvmetern utanför den högra stolpen.
Barnsley fortsatte ändå att trycka på under övertidsminuterna, och Southwood tvingades att göra en riktigt bra räddning på O`Keeffes frispark, men det ville sig helt enkelt inte idag.
All heder åt Cheltenham, de spelade ett riktigt bra och stabilt försvarsspel.
Barnsley försökte, men på grund av otur och oskicklighet så hade vi inte nycklarna att dyrka upp det idag.
Detta var en match som bara skulle vinnas, om vi skulle vara med i kampen om topp två, jag tror tyvärr därför att det tåget gick idag. Vi får sannolikt sikta in oss på playoff istället.
Bäste spelaren för dagen tycker jag Luca Connell var.

Barnsley-Cheltenham 0-0

Publik: 12500