Nottingham Forest har startat uppladdningen inför Premier League säsongen 2023-24.

Nottingham Forest har startat uppladdningen inför Premier League säsongen 2023-24.

Nottingham Forest startade sin försäsongsträning den 3 juli och de flesta spelarna var på plats. 

Nigel Doughty Akademis gröna gräsplan visade sig från sin bästa sida, när Premier League säsongen 2023/24 drog igång.

Detär ungefär en månad till premiären mot Arsenal på Emirates Stadium, och den första vänskapsmatchen mot lokalkonkurrenten Notts County på deras hemmaplan Meadow Lane ungefär ca en vecka bort.




När det gäller värvningar så har Cooper valt att inte förivra sig denna säsong jämfört med 2022/23, som såg över 20 spelare äntra City Grounds grindar. 

Förresten den första värvningen är redan gjord, när Steven Reid återvänder som assisterande tränare. Han var mycket populär på Trentside och var delaktig i att de röda lyckades ta sig hela vägen till högsta ligan. Att ta honom tillbaka var ett mycket smart drag.

Ett bevis på att vår manager börjar förstå klubbens historia, och hur viktigt det är att alla ska vara involverade så länge de är närvarande under försäsongen.




De äldre legenderna blir ofta inbjudna till träningarna, och på tisdagen var John McGovern delaktig. En Europa cup mästare som inte behöver någon presentation. 

Ett annat exempel är Emmanuel Dennis som med stor sannolikhet lämnar Forest ganska snart, men som deltar i träningen som alla andra och får en rejäl björnkram av Cooper.

När det gäller spelare som varit och är involverade i olika landslag, så har de fått extra ledig tid för återhämtning.


 

En som i skrivande stund troligtvis får ett par dagar vila är den nykorade U-21 Europa Mästaren Morgan Gibbs-White. De engelska lejonen som inte vunnit sedan 1984 gick igenom turneringen utan att släppa in mål. I finalen besegrades Spanien med 1-0 och vår egen stjärna var en av de mest tongivande.

Beroende på situationen så får ett antal unga akademi killar chansen att visa upp sig. Riley Harbottle och Fin back var två av de unga, och det är något som Steve Cooper tycker är viktigt om det är möjligt.

De Garibaldi röda har en hel del beslut som måste fattas gällande spelares var eller inte vara. Beroende på att laget med nöd och näppe hängde kvar senast, så måste truppen förstärkas avsevärt. 

Ett antal kommer att lämna ganska snart till exempel den tidigare nämnde Dennis, men även Jonjo Shelvey och Jonathan Panzo är på väg ut. 

Det finns en del frågetecken över spelare som Sam Surridge, Hwang Ui-jo och Josh Bowler. Samtliga deltog i träningen som vanligt, trots att deras framtid just nu är oviss. 

En målvakt som överraskande deltog var bosniern Adnan Kanuric, som egentligen inte alls har kontrakt med klubben. Han har fått lov att träna med laget och letar samtidigt efter en ny arbetsgivare. 

Jag tycker tycker det tydligt sammanfattar vad vår gaffer är för en tränare, och framför allt är han en människa med ett mycket stort hjärta.

När det gäller nyförvärv så är min önskelista:

Dean Henderson - Manchester U
Renan Lodi - Atletico Madrid
Callum Hudson Odoi -Chelsea
Romain Saiss - Besiktas
Pedro - Flamengo
Kelechi Iheanacho - Leicester
eventuellt någon mer...



















 

Jan Gustafsson@janne25guss2023-07-08 23:01:00
Author

Fler artiklar om Nottingham

Nottingham Forest besegrar Liverpool med 1-0 på Anfield, efter en taktisk triumf för Nuno Espirito Santo. Sammandrag/Spelarbetyg