Officiellt: Niamh Charles förlänger med Chelsea
Four (nästan) more years!

Officiellt: Niamh Charles förlänger med Chelsea

Säsongens MVP så här långt, Niamh Charles, har kritat på ett nytt avtal med Chelsea. Avtalet sträcker sig 3,5 år framåt. Ett verkligt glädjebesked nu när den mångsidige försvararen växlat upp ordentligt.

24-årige Niamh Charles har tillhört Chelsea sedan 2020, då hon anslöt från Liverpool. I kungsblått har hon under åren använts på precis alla positioner längs med kanterna, både den högra och den vänstra. Meritlistan innehåller bland annat tre WSL-titlar, tre FA Cup-titlar och en ligacuptriumf. Nu står det klart att Niamh Charles blir klubben trogen till och med sommaren 2027.

– Jag är väldigt glad och tacksam. Jag har haft några bra år här, utvecklats mycket och ser väldigt mycket fram emot vad framtiden här har att erbjuda, säger Charles till den officiella hemsidan i samband med förlängningen.

Charles stod för en helgjuten fjolårssäsong, inför vilken hon signerat ett avtal som sträckte sig till och med 2025. Nu har klubben belönat vänsterbacken med ännu en förlängning, sannolikt också bättre villkor som matchar hennes betydelse och prestationer, samt ytterligare två år på kontraktet. General Manager Paul Green uttalade sig även han om det nya avtalet.

– Vi är har följt hennes utveckling med stor glädje och sett hur hon blivit en av gruppens ledare. Vi ser fram emot att se henne fortsätta växa under de nästkommande åren, säger Paul Green.

Niamh Charles har vuxit ut till en allt större kugge i Chelsea-maskineriet och har samtidigt fått allt fler chanser i Englands landslag. VM 2023 blev hennes turneringsdebut med The Lionesses, i vilken hon vann en silvermedalj. Kontraktsförlängningen startar helgen på ett perfekt sätt, på söndag kommer Manchester United på besök.

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2024-01-19 18:22:00
Author

Fler artiklar om Chelsea