Pedro Porro klar för Tottenham
"He can defend, he can attack. Pedro Porro is our right back!"

Pedro Porro klar för Tottenham

23-åringen lånas in för €5m och köps loss i sommar för €40m (Sammanlagd kostnad på ca £39,5m). Kontraktet sträcker sig fram till sommaren 2028.

Nej, varken Matt Doherty eller Emerson Royal har imponerat. Det är därför föga förvånande att Antonio Conte haft en wingback högt upp på sin önskelista.

Tidigt i januari kom samstämmiga uppgifter ifrån journalister nära klubben att Pedro Porro var spelaren som skulle lösa Spurs problem på högerkanten. Efter dagar med hårda förhandlingar står det nu äntligen klart att högerbacken ansluter till norra London.

I Sporting CP har spanjoren fullkomligt ägt sin högerkant under hösten och stått för tre mål samt elva framspelningar på 25 matcher. På CV:t återfinns en ligatitlel och två cuptitlar i Portugal där han även blivit uttagen i ”årets lag” säsongerna 20/21 samt 21/22.

Med sin fart, sin offensiva frejdighet och känsliga högerfot är förhoppningen att Porro kan bilda en framgångsrik högerkant ihop med en viss Dejan Kulusevski. Han kommer spela i tröja nummer 23.

Välkommen till Spurs, Pedro Porro!

Peter Hecktorpeterhecktor2023-01-31 23:55:26
Author

Fler artiklar om Tottenham