Premier League i halvtid - West Ham: "Försvarsinriktad och negativ fotboll"
James Ward-Prowse har imponerat sedan intåget från Southampton.

Premier League i halvtid - West Ham: "Försvarsinriktad och negativ fotboll"

Varje januari månad summerar vi första halvan av Premier League-säsongen. Idag har turen kommit till Arne Söderlunds West Ham som hänger med bra i tabellen, trots kritik mot tränaren.

Hej Arne, visst är man väl ganska nöjd som West Ham-supporter i början av 2024? 
 - Absolut. På det stora hela är jag väldigt nöjd. 6:a i tabellen och åttondel i Europa League. Tyvärr ute ur båda inhemska cuperna. 


David Moyes defensiva fotboll är en vattendelare bland fansen.

Vilken har varit höstens snackis?
- Ja det är väl fortfarande David Moyes vara eller icke vara som manager. Många som klagar på att det är en försvarsinriktad och negativ fotboll. Förstår en del av kritiken. Jag är dock i det stora hela väldigt nöjd med de 4 år vi haft Moyes den här svängen. 

Vem har varit höstens besvikelse?
- Största besvikelsen är Said Benrahma och Pablo Fornals. De båda är tyvärr en skugga av vad de varit. Jag är också väldigt besviken på att vi inte gav det en chans mot Liverpool i Ligacupens kvartsfinal. Det hade varit väldigt svårt med bästa tänkbara lag men med det lag som Moyes ställde upp med var kampen redan förlorad före matchstart. 
 


Och höstens positiva överraskning?
- Störst positivt är Mohammed Kudus, otroligt skicklig och kul att se på. 

Ni sålde ju Declan Rice i somras och kunde därmed också bygga om rejält. Hur ser du på nyförvärvens höst och inflytande?
 - Trist såklart att Rice lämnade men det var väntat. 4 nya spelare i Mommed Kudus, Edson Alvarez, James Ward-Prowse och Konstanios Mavropanos. Kudus och Alvarez är fantastiska nyförvärv. JWP är också ett bra nyförvärv. Mavropanos är jag tveksam om. Han behöver vara mer skärpt i sitt spel. Han har gett bort två mål genom två väldigt slarviga bakåtpassningar. En gång är ingen gång två gånger är en vana. Så han behöver jobba på för att övertyga mig. 
 
Nu är transferfönstret öppet, tror du det händer något kring West Ham?
- Vi har redan släppt ett par spelare där främst Thilo Kehrer märks. Det pratas en hel del om Kalvin Philips på lån från Man City. Ser väldigt gärna att en anfallare av rang kommer in. Skulle vilja ha en mittback också som gärna får vara kapabel att spela ytterback också. 

Avslutningsvis: hur ser du på andra halvan av säsongen? 
- Om vi kan få tillbaka de viktiga kuggarna i spel, tänker närmast på Lucas Paquetá och Kudus tror jag vi är med och fightas om en 6-7 plats. Topp tio ska vi dock kunna bli tycker jag.  
 Tror att det blir Liverpool och Man City som till slut gör upp om titeln. Gillar ingen av dem men hoppas Liverpool tar hem ligan. De fightas ärligare än vad Man City gör som jag ser som en pengadopad klubb. Det är väl inte för intet de har 115 händelser som de utreds för. Vilka som åker ur beror nog en del på om Everton har kvar sitt poängavdrag och om de får ytterligare poängavdrag. Nottingham kan också komma att drabbas av poängavdrag. Som de handlat de under två säsonger så är det inte alls konstigt att de är under utredning. Slipper Everton ytterligare avdrag tror jag de grejar nytt kontrakt. Luton, Burnley och Sheffield U känns som de mest troliga som får lämna Premier League. 

Henrik Örtenvik2024-01-24 19:15:09
Author

Fler artiklar om England