Reece James är Chelseas nye lagkapten
Chelsea through and through - Reece James bleeds Chelsea blue.

Reece James är Chelseas nye lagkapten

Truppen har sett en hel del namn komma och gå den senaste tid. Någon som karaktäriserar Chelseas nutid och framtid är Reece James. Under onsdagen kom beskedet att 23-åringen utsetts till lagkapten.

Reece James har tillhört Chelseas organisation sedan han var sex år gammal. Han har redan lyft Champions League-trofén med sin barndomsklubb och föräras nu med titeln som dess lagkapten. Detta meddelade klubben via den officiella hemsidan.

– Jag har varit i Chelsea nästan hela livet. Jag började här som sexåring, att ta sig igenom akademin var tufft. Men att nu stå här som kapten, det är fantastiskt för mig och min familj, säger James.

Mauricio Pochettino och den sportsliga ledningen har ansträngt sig för att säkerställa att de spelare klubben satsar på vill vara i Chelsea och vinna titlar åt klubben. Han förklarar sitt beslut.

– Detta är ett beslut taget av mig och klubben. Vi är väldigt nöjda att ha Reece som kapten denna säsong, säger Pochettino.

– Han är en ledare genom sitt agerande och sin inställning, hans hängivenhet för klubben har varit tydlig under försäsongen. Han bar kaptensbindeln med stolthet under sommaren och tar nu sig an utmaningen att leda laget på sitt sätt.

Sportcheferna Paul Winstanley och Laurence Stewart uttalade sig också i samband med utnämningen.

– Reeces anknytning till klubben har mejslats fram i 17 års tid. Han förstår klubbens traditioner och ansvaret som kommer med positionen som dess kapten. Han vet om segerkraven som finns i klubben, både på akademi- och seniornivå. Detta är ett väldigt stolt ögonblick, både för Reece och för klubben.

Vi ser fram emot att se en skadefri Reece James dominera högerkanten så som bara han kan under kommande säsong. På söndag leder han laget ut på Stamford Bridge med kaptensbindeln runt vänsterarmen. Finare än så kan det knappast bli.

TV: Höjdpunkter: Reece James succéstart på säsongen 2022/23
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2023-08-09 18:17:00
Author

Fler artiklar om Chelsea