Sheffield United- Luton 0-1
Tungt för Ahmedhodzic och Sheffield United just nu! Håller man på att tappa sin andraplats?

Sheffield United- Luton 0-1

Ett dåligt Sheffield United föll med uddamålet mot Luton på Bramall Lane. Är man på väg att tappa andraplatsen?

Ungefär 28000 personer hade sökt sig till Bramall Lane denna vintriga lördag i Sheffield för att se Sheffield United mot Luton. De flesta av dem skulle gå därifrån besvikna tyvärr.

Matchen inleddes oerhört lugnt och under de första 20 minuterna var det väldigt tillknäppt och mycket kamp på mitten. Det första avslutet kom först i den 26:e minuten när Lockyers skott blockerades av hemmalagets försvar. Luton kändes hela tiden lite hungrigare och bara tre minuter senare hade bortalaget ännu en möjlighet när Nakamba sköt ett skott som blockerades av hemmalagets försvar igen. Sheffield United hade som sagt mycket svårt att skapa någonting i den här perioden av matchen. I den 34: e minuten sköt Berry ett skott som gick utanför målet och Foderingham kunde andas ut lite tillfälligt. Först i den 41: a minuten kom hemmalagets första möjlighet när Berges skott blockerades och minuten senare hade Ahmedhodzic en nick som räddades av målvakten i bortalaget. Mållöst i paus!

Den andra halvleken började ganska trevande och ingenting hände förrän i den 53: e minuten när Luton gick till anfall på högerkanten. Bollen kom in i straffområdet och väl där tryckte Morris in bollen i mål. Luton hade tagit ledningen och det blev tyst på Bramall Lane. Trots bortaledning lyckades inte hemmalaget få i gång någon nämnvärd offensiv. I den 65: e minuten var det istället Luton som hade en chans genom Morris vars skott gick utanför. Heckingbottom bytte ut Fleck, Norwood och Robinson. In kom Sharp, Doyle och McAtee för att skapa mer anfallsmässigt. I den 70: e minuten hade Lowe ett skott som gick utanför och i den 81: a minuten sköt Doyle ett skott som blockerades. Sheffield United tryckte på i slutet av matchen. I den 83: e minuten slog Berge ett inlägg som hittade in till McBurnie vars nick räddades och i den 86: e minuten sköt Sharp ett skott som gick ovanför målet. Hemmalaget fortsatte att trycka på och i den 88: e minuten nickade återigen McBurnie men den här gången gick bollen utanför. Den sista chansen i matchen hade Egan vars skott räddades av målvakten i bortalaget.

En tung förlust som blev ännu tyngre i och med att Middlesbrough vann borta mot Swansea. Just nu känns det som att Sheffield United håller på att tappa sin andraplats. Frågan är inte om utan snarare när? Inte kul alls!

Laguppställning för Sheffield United igår:

Foderingham
Egan
Ahmedhodzic
Robinson - McAtee (70)
Bogle - gult kort 
Berge
Norwood - Doyle (70)
Fleck - Sharp (59)
Lowe
McBurnie
Ndiaye

Fakta
Sheffield United- Luton 0-1
Mål: 
0-1 Morris (53)
Publik: 28006

Up The Blades 


UTB 

Ola Paulsson 2023-03-12 09:54:07
Author

Fler artiklar om Sheffield U