Silly Season Derby -uppdaterad 31 aug

Derby gjorde en imponerande fjolårssäsong och tog klivet upp till Championship utan att behöva kvala. Det ekonomiska embargot sedan konkurshotet har lättat och manager Paul Warne har deklarerat att det kommer bli rejäla förändringar i truppen. Man saknar t ex en förstemålvakt och flera anfallsspelare bland annat.

Nya spelare
Ben Osborne
Säsongens första nyförvärv blir en riktigt kvalitetsvärvning. Mittfältaren Ben Osborne kommer med färska meriter från Premier League med sitt Sheffield U. 29-åringen är född och uppvuxen i Derby, men gjorde sina flesta spelår i Nottingham.

Kayden Jackson
Från Ipswich kommer denne rutinerade forwarden, som var en nyckelspelare när traktorpojkarna gick upp i Championship. 30-åringen har skrivit på ett 2-års-kontrakt.

Jerry Yates
Ännu en anfallare klar. Denna gången handlar det om ett säsongslångt lån för denne 27-åringen som gjorde nio mål för Swansea i Championship förra säsongen. Han har spelat för Paul Warne tidigare i Rotherham.

Kenzo Goudmijn
En 22-årig holländare som kan agera centralt på mittfältet. Derby har fått köpa loss honom från AZ Alkmaar, enligt rykten för strax under miljonen pund. Derby har haft ögonen på honom länge och det kan vara ett klipp.

Ebou Adams
Så blev det då klart, det som många supportrar i Derby hoppats på - lånet från ifjol har nu köpts av Derby. 28-åringen kommer från Cardiff och gjorde en låneperiod hos oss under våren, då han vann publikens gunst genom sitt uppoffrande spel. En riktig slitvarg på mittfältet, som nu har skrivit på ett 3-årskontrakt.

David Ozoh
Derby tros har gjort ett ritkigt klipp, när man i hård konkurrens lyckats knyta 19-årige Ozoh till sig på ett säsongslångt lån. Förra säsongen gjorde denne mittfältare 13 matcher i Premier League för sitt Crystal Palace.

Jacob Zetterström
Så blev då äntligen den utdragna affären med Djurgårdsmålvakten klar. 1,4 miljoner pund har den f d allsvenske keepern kostat för ett 3-årskontrakt. 

Tawanda Chirewa
En 20-årig offensiv mittfältare som kommer på säsongslångt lån från Wolves. Han gjorde åtta matcher för laget i Premier League förra säsongen. Zimbabwe representerar han och har gjort det i ett par landskamper.

Marcus Harness
Från Ipswich kommer denne yttermittfältare. Han var en viktig del i Ipswichs lag som tog sig upp från Championship förra året då han gjorde 39 matcher.

Nat Philips
En lång och tuff mittback kommer på säsongslångt lån från Liverpool där han bidragit till viss del till lagets framgångar. 28-åringen har gjort 29 Premier League-matcher totalt, men var förra året utlånad till Cardiff där han gjorde mycket bra ifrån sig.


 

Ola Carleke2024-06-28 21:58:00
Author

Fler artiklar om Derby