Spelarbetyg efter Manchester United – Liverpool 2–2

Spelarbetyg efter Manchester United – Liverpool 2–2

Total dominans slutade i ett dystert poängtapp. Ineffektiviteten satte återigen stopp för Liverpool när laget fick nöja sig med 2–2 mot Manchester United. Liverpoolredaktionen ger er spelarbetygen efter krysset på Old Trafford.

Caoimhin Kelleher 6
Är svårt att ha något att säga till om på målen. Det första är en bjudning från Quansah som ställer hela laget och det andra är ett drömavslut av Kobbie Mainoo. Är fram till 1–1-målet helt sysslolös men får i andra halvlek hantera två farliga inspel som studsar framför och gör det med bravur.

Conor Bradley 5 (ut 66’)
Inledde matchen med ett tidigt gult kort och hade inledningsvis svårt att få ett grepp om Rashford. Jobbar sig in defensivt men visar bristande spelförståelse vid ett par tillfällen offensivt. Ingen katastrof men med lite bättre beslut hade vi fått ytterligare ett par möjligheter att försöka bryta ineffektiviteten.

Jarell Quansah 4
Det går inte att komma ifrån att hans slarv blir matchavgörande. Ger Bruno öppet mål och Uniteds första chans, efter det vänder matchbilden för stunden och lägger grund till de tre tappade poängen. I övrigt inte så mycket mer att säga, stabilt att han kan lyfta sig själv.

Virgil van Dijk 6
Inleder skakis med förhastade beslut men inser sedan att han är bättre än så. Avstyr ett par chanser med sin blotta närvaro och vinner det han ska vinna.

Andrew Robertson 6
Måste lära sig att låta bli att skjuta för han kan det inte. I övrigt är han en nyttig överlappande spelare. Dock fastnar de allra flesta av hans inlägg och ALLA hörnor på första gubbe, kommer han förbi är det alltid farligt.

Dominik Szoboszlai 7 (ut 66’)
Skapade mer eller mindre allt i offensiv riktning inledningsvis, men blir också en bidragande faktor till ineffektiviteten. Har ett superläge som Onana elegant räddar men därefter blir det lite slarvigt. Borde gjort ett mål idag och när han inte är inblandad i det offensiva är det lite väl slarvigt. I andra halvlek vågar (?) han inte ta egna beslut och avslut vilket hämmar, men i stort en bra insats och mycket av det offensiva dör när han blir utbytt.

Wataru Endo 5 (ut 69’)
Kanske lite tidigt tillbaka för idag får han inte det att stämma fullt ut. Ligger alltid en halv sekund efter vilket blev kostsamt.

Alexis Mac Allister 7
Tycker Alexis Mac Allister är bäst på plan fram till matchminut 69, mer om det sedan. Vinner boll, vågar tar för sig och går från klarhet till klarhet utan att idag stå för någon hjälteroll.

Mohamed Salah 4
Bortsett från den vackra yttersida tidigt i matchen och straffmålet tror jag att det är den sämsta match jag sett av Salah i en Liverpooltröja? Det är i alla fall känslan direkt efter match. Tar inga löpningar, syns inte och känns som att han spelar med feber? Hade förväntat mig mer jävlaranamma efter besvikelsen av bytet mot Sheffield.

Darwin Núñez 5 (ut 69’)
En bra skarv skriver in en assist till hans namn, men därefter har han inte jättemycket. Något avslut tätt över och i övrigt är han världens långsammaste snabba spelare? Bättre beslutsfattning krävs utan att matchen är katastrof från hans sida.

Luis Díaz 6
Ett elegant 1–0-mål och ständigt involverad, men idag gör han mycket som är lite för svårt. Jag gillar självförtroendet men idag hade saker och ting behövt vara enklare. Skapar mest, men bränner också mest tyvärr.

Curtis Jones 4 (in 66’)
Det bästa han gör är det taktiska gula, i övrigt var det mycket slarv av Jonas som var extra kostsamt i uppspelsfasen. Kanske behöver hitta tillbaka till formen vilket vore förståeligt men hade förväntat mig mer efter Sheffield-inhoppet.

Joe Gomez 5 (in 66’)
Stabil i det defensiva, men stressad i det offensiva. Vinner allt på sin kant men kastar iväg bollarna lite huller om buller, det krävs mer när man jagar titeln.

Harvey Elliott 8 (in 69’)
Tror inte han slog en felpassning eller tog ett felbeslut under de 20 minuterna han var på planen. Vann även straffen som låg bakom kvitteringen, en klassinsats som borde resultera i startplats.

Cody Gakpo 5 (in 69’)
Ett sista hopp om att ändra matchen men Gakpo fick det inte att stämma, igen. Ville ofta blir uppspelspunkt vilket gjorde att vi saknade anfallskraft i straffområdet. När han väl fick bollen blev ofta passen fel, nej tyvärr vi får vänta på att det ska klaffa i klubben.

Matchens främsta spelare enligt Liverpoolsweden: Harvey Elliott.


 

Emrik Johansson@emrik_johansson2024-04-07 19:36:00
Author

Fler artiklar om Liverpool