Spelarbetyg med ett nytt betygssystem : Manchester City 2 Nottingham Forest 0

Spelarbetyg med ett nytt betygssystem : Manchester City 2 Nottingham Forest 0

Nottingham Forest var egentligen aldrig riktigt nära, att få med sig något mot de regerande mästarna, trots att Rodri fick rött kort i början på andra halvlek.

Mästarna tog tag i taktpinnen direkt, när Phil Foden(7) och Erling Haaland(14) nätade tidigt, och laget fick full kontroll på Etihad Stadium.

Om första halvlek dominerades av hemmalaget, så förändrades allt i andra. När den rutinerade mittfältaren Rodri helt tappade huvudet, och satte händerna runt halsen på Morgan Gibbs-White. Domaren plockade direkt upp dett röda kortet, och efter VAR check blev City spelaren utvisad. 

De röda fick ett större bollinnehav, men den där stora målchansen dök aldrig upp. Den enda gången som City såg sårbara ut, så var det precis efter att laget blev decimerat till tio man. Dock lyckades vi inte utnyttja den fördelen, innan Pep Guardiola gjorde två byten till en defensivare uppställning.

Det var titelförsvararnas sjätte raka vinst i säsongens ligastart, men det blir ett stort avbräck för Rodri. Den spanska mittfältaren kommer med största sannolikhet att bli avstängd i tre matcher, och missar därmed mötet med Arsenal den åttonde oktober. 

Nottinghams två bästa chanser kom på övertid genom Anthony Elanga och Willy Boly, men den brasilianska målvakten Ederson var på sin vakt. 

Om man ser rent resultatmässigt så är förlusten med 2-0 betydligt bättre än förra säsongen, som slutade 6-0, och där norrmannen Haaland gjorde en äkta hattrick.

Det kan tilläggas att den debuterande argentinska mittfältaren Nicolas Dominguez var en positiv bekantskap.

Spelarbetyg: 0 Helt osynlig * 1 Nej men seriöst, kan du spela fotboll? * 2 Exceptionellt dålig * 3 Dåliga * 4 Inte upp till standard * 5 Utgångspunkten * 6 Det var ganska bra * 7 En solid prestation * 8 Nu kan vi snacka fotboll * 9 En riktigt klass spelare * 10 En på miljonen 

Cooper: 7
Laget: 6

Startelvan:
Turner 7
Aina(75) 7
Aurier(56) 6
Boly 7
Niakhaté 6
Nuno Tavares(39) 5 
Sangaré(56) 6
Mangala 5
Domínguez 8
Gibbs-White 5
Awoniyi(75) 6

Avbytare:
Montiel(39) 7
Elanga(56) 7
Hudson-Odoi(56) 6
Origi(75)
Wood(75)

Matchens lirare: Domínguez
 

Jan Gustafsson@janne25guss2023-09-23 21:46:00
Author

Fler artiklar om Nottingham

Nottingham Forest besegrar Liverpool med 1-0 på Anfield, efter en taktisk triumf för Nuno Espirito Santo. Sammandrag/Spelarbetyg