Sporting Lissabon - Arsenal 2-2

Sporting Lissabon - Arsenal 2-2

Fortfarande känns bredden i Gunners lag inte helt fantastisk och djupet är inte marianergravsstort. Det märktes mot Sporting Lissabon då Artéta valde att vila Aaron Ramsdale, Gabriel Magalhaes, Thomas Partey och Martin Odegaard, samt saknade Kieran Tierney, Eddie Nketiah och Gabriel Jesus. Förvisso kom Gabriel och Partey in under matchensen del inslag av Gunners stora bollinehav och framstötar. Istället fick vi glädja oss åt att polacken Jakub Kiwior tog sina första steg i en officiell match med Arsenal, då han travade in med William Saliba som kollega. Reiss Nelson, fortfarande i sjunde eller åttonde himlen efter matchen mot the Cherries fortsatte på topp med Martinelli och Saka som parhästar. 

Hur gick det då? Jo, det blev 2-2 efter en relativ medioker insats från ett Gunners utan fart och där man tar med sig att laget återigen släpper in bollar på fasta situationer. Det femte målet på tio matcher och en oroväckande trend för norra Londons stolthet som annars brukar vara säkerheten själv. Men Gunners tog ledningen då William Saliba nickade in Fabio Vieiras snygga inlägg och satte Gunners i ledningen. Bara för en kort stund dock. Ett inlägg mot boxen och när varken Matt Turner eller Jakub Kiwior är intresserade av att ta bollen så nickade Ignacio in 1-1 och här såg försvaret inte så vackert ut. 
Matt Turner har inte spelat en match sedan i januari och det kan möjligen vara förlåtet, men Gunners försvar saknade en ledare och härförare som kunde peka ut riktningen och det märktes. Gunners hade annars en hel del boll under första halvleken, men Sporting låg alltid på rulle för kontring och bollarna bakom Gunners försvar var alltid besvärliga. 

Andra halvleken inleddes med bra Arsenal spel. Ett flytande spel mellan Zinchenko-Martinelli och fabio Vieira skapade ett par chanser som Sportings målvakt Adan fick visa upp sina målvaktskunskaper för att rädda. Men istället för ett Arsenal mål så gör Sporting 2-1 då Paulinho slår in en målvaktsretur och det var en del uppförsbacke. Sedan växlas det chanser. Martinellis boll räddas undan strax före mållinjen och Paulinho sopar bollen över i ett jätteläge. 
Paulinho spelade dock en roll i nästa mål då Granit Xhakas skott träffade honom och styrdes in till en kvittering. 2-2.
Mot slutet kom Smith-Rowe in för att skapa lite trollkonster, men trots detta och Sakas energi som så när genererade ett segermål så lade sig mörkret över Lissabon och lagen delade på matchens resultat. 
2-2 i Lissabon och ett bra läge för avancemang i London. 
 

Magnus Falk2023-03-10 15:36:13
Author

Fler artiklar om Arsenal