Tottenham Hotspur Stadium, 2023-02-26 14:30

Tottenham - Chelsea

Romero i huvudroll mot Chelsea?
Cristian Romero gömmer sig aldrig.

Romero i huvudroll mot Chelsea?

Två lag med olika typer av problem möts på söndagen i ett hett derby. Spurs brukar ha problem mot Chelsea, och allt tyder på att det kommer bli jobbigt även denna gång. Det var mycket snack om Cristian Romero efter lagens möte i augusti, och den senaste tiden har Romero lyckats hamna i centrum i nästan varje match.

Tottenham går dåligt. Åtta förluster på 24 ligamatcher skojar man inte bort. Det är riktigt svagt. Men på nåt märkligt sätt ligger Spurs ändå före Newcastle som bara har två förluster. Chelsea är mer som Spurs. Åtta förluster. Men lika konstigt som att Spurs ligger före Newcastle, lika konstigt är det att Spurs trots lika många förluster och tolv mer insläppta mål kan ligga elva poäng före Chelsea.


Spurs ligger fyra
Visst är det en haltande tabell. Lagen i toppen har inför lördagens matcher spelat 23 eller 24 matcher. Nåt lag där bakom har spelat 22 matcher och nåt annat har spelat 25 matcher. Men ändå. Spurs fyra och man har alla chanser att nå spel i Champions League.

Cristian Stellini och Antonio Conte har ett stort beslut att ta. Heung-min Son fick inleda på bänken senast. Richarlison som fick chansen från start hade ingen större framgång medan Son hoppade in och gjorde mål. Son förtjänar inte att spela, men det gör heller inte Richarlison. Son gör kanske mer nytta som inhoppare, men det kan också skapa oro att peta honom i denna match.


Minnesvärd avslutning i augusti
När lagen möttes i den andra omgången hade Spurs stora problem. Chelsea hade kommit från en bortavinst mot Everton och man hade titeldrömmar. Spurs kämpade för att hålla sig kvar i matchen, men Chelsea var det klart bättre laget. Cristian Romero slet Marc Cucurella i håret, och på nåt sätt öppnade det upp för Harry Kanes kvittering i den sjätte övertidsminuten. Romero har alltid spelat på gränsen, men gör enorm nytta för lagets hårdhet. Den senaste tiden har han varit i centrum efter mer eller mindre varje match, och mycket tyder på att han kommer att spela en huvudroll även denna gång.

Möjlig startelva Spurs:
Forster
Romero Dier Davies
Royal Højbjerg Skipp Perišic
Kulusevski Kane Son

TV: Det blir avgörande för Spurs i kampen om topp fyra

 

Bror Hemmingbrorhemming@gmail.com2023-02-25 10:22:00
Author

Fler artiklar om Tottenham