Torsdagskollen (nr 21): Laget, Wilder, fansen och klubben har redan gett upp.
Efter 0-6 mot Arsenal känns allt så uppgivet. Tungt är ordet. Sheffield Uniteds supportrar väntar bara på att säsongen ska ta slut. Nu är det bara 11 matcher kvar att uthärda innan spänningen och adrenalinet återigen börjar att pumpa i min Blades-ådra!

Torsdagskollen (nr 21): Laget, Wilder, fansen och klubben har redan gett upp.

Efter 0-6 mot Arsenal på Bramall Lane känns det som att till och med Wilder gett upp och att fokus nu ligger på nästa säsong.

Torsdagskollen är här igen och nu börjar det kännas jobbigt att skriva! Det ska erkännas att undertecknad nästan vill undvika de här hemska resultaten och matcherna. Redan efter 15 minuter stod det 0-3! Jag menar.. what is the point? Visst vi mötte Englands kanske bästa lag just nu och hade naturligtvis inte en chans. Problemet är bara hur vi förlorar. Vi släpper in mål i parti och minut som jag aldrig upplevt som supporter. Underläge 0-5 i paus och det enda glädjande var att det endast blev 0-6 i slutändan. Southamptons 0-9 förluster står sig än så länge. Sheffield United har i alla fall också passerat Derbys katastrofala säsong 2007-08 när de endast tog 11 poäng. Det är i alla fall en tröst i det tuffa läge vi är i just nu.

Frågan är om folk vill komma och titta på Sheffield United nästa gång de spelar på Bramall Lane? Jag menar efter att förlorat med 2-5 mot Brighton, 0-5 mot Aston Villa, 0-5 mot Brighton i ligan samt nu 0-6 mot Arsenal. Som tur är dröjer det några veckor innan det är dags för hemmalaget att spela på Bramall Lane igen.

Som redaktionen redan påpekat så räcker vi absolut inte till i Premier League med nuvarande lag. Vi bör också tänka på att samtliga uppflyttade lag ligger på nerflyttningsplats. Förra säsongen toppade Burnley och Sheffield United The Championship och vann nästan 30 matcher var. I år har Burnley och Sheffield United endast vunnit 3 matcher var! Skillnaden mellan Premier League och The Championship har bara blivit större och större. 

Vad återstår då av den här säsongen?

Jo, först ska vi ta oss igenom ytterligare 11 matcher. Även om det i skrivande stund känns som en evighet så kommer den här våren gå snabbt. Visst vi ska fortfarande möta Liverpool och Manchester United på bortaplan samt Tottenham hemma. Detta är dock lag vi i alla fall inte förlorat med så många mål. Vi har matcher mot Fulham, Burnley och Nottingham på Bramall Lane som vi hoppas ska kunna ge någon mer vinst och några fler poäng. Man kan hoppas att Wilder börjar att spela in Brooks, Arblaster och andra unga spelare inför nästa säsong. Det är ingen vild gissning att flera spelare kommer att lämna Bramall Lane i sommar och att en generationsväxling är nödvändig. 

Vad väntar härnäst?

På lördag eftermiddag möter Sheffield United Bournemouth på bortaplan. Förhoppningsvis kan vi göra en bättre insats. Matchen blir troligen annorlunda än matchen mot Arsenal. Bournemouth vann ju mot Burnley på bortaplan senast utan att imponera. Kan vi få samma reaktion som efter de senaste brakförlusterna på Bramall Lane, efter 0-5 mot Aston Villa blev det seger mot Luton och efter 0-5 mot Brighton blev det endast 0-1 mot Wolverhampton på bortaplan. Vi får helt enkelt se? 


Up The Blades 

UTB 

Ola Paulsson 2024-03-07 08:00:00
Author

Fler artiklar om Sheffield U