Torsdagskollen (nr 26): Sheffield United- Chelsea 2-2
Ett heroiskt kämpande hemmalag kvitterade på övertid och fick med sig en välförtjänt poäng!

Torsdagskollen (nr 26): Sheffield United- Chelsea 2-2

McBurnie räddade en fullt välförtjänt poäng på övertid mot Chelsea i söndagsmatchen. Ett härligt kämpande hemmalag som under de senaste matcherna visar hjärta för klubben.

Torsdagskollen är här igen och vi får idag skriva om ännu en heroisk kämpainsats av The Blades. Söndagen bjöd på solsken under den första halvleken och publiken klämde i med Greasy Chip Butty i vanlig ordning. Matchen inleddes i ett ganska lugnt tempo med bortalaget som direkt försökte hålla i bollen. Under de 10 första minuterna passade mest Chelsea runt bollen och hemmalaget fick jaga. Ingenting hände egentligen förrän i den 11: e minuten när bortalaget fick en hörna. Hörnan letade sig tyvärr in till en fristående Silva i straffområdet som enkelt och snyggt petade in ledningsmålet utan chans för målvakten i Sheffield United. Grbic kunde bara se bollen gå in i mål! 

Efter detta lugnade spelet ner sig och Chelsea försökte återigen mest bara hålla i bollen och passa runt i ett ganska lågt tempo. Sheffield United anpassade sitt spel och fortsatte att jaga och spela disciplinerat. I den 22: a minuten blev målskytten Silva pressade utanför straffområdet och lyckades göra en rejäl felpass till McBurnie som i sin tur passade bollen vidare till Brereton Diaz som sköt bollen på en försvarare. Spelet fortsatte på samma sätt och några minuter senare hade hemmalaget en chans när Hamers skott räddades av målvakten i bortalaget. Till slut gav hemmalagets press resultat när McBurnie spelade fram Bogle i den 32: a minuten. Bogle gjorde inget misstag utan sköt säkert in bollen i mål i det högra lägre hörnet. Sheffield United hade kvitterat och detta var fullt välförtjänt. Under resten av halvleken fortsatte hemmalaget att trycka på och ha initiativet. Bortalaget verkade mest vänta på paus. Likaläget stod sig till pausen och publiken på Bramall Lane var nöjd med vad de hade sett. 

I den andra halvleken försökte hemmalaget att skapa möjligheter i inledningen. I den 49: e minuten nickade McBurnie utanför målet och i den 54: e minuten sköt Hamer ett skott som gick utanför målet. Efter detta tog bortalaget återigen initiativet och skapade chanser. I den 64: e minuten sköt Madueke ett skott som gick högt över målet. Till slut gav Chelseas press resultat och i den 66: e minuten sköt Madueke ännu ett skott som gick rätt in i mål utan chans för målvakten Grbic. Bortalaget hade återigen tagit ledningen. Tungt och känslan var att matchen nu var förlorad. Bortalaget kände sig så säkra att man bytte ut Palmer och Madueke som hade varit de två bästa spelarna. Hemmalaget började nu att jaga en kvittering och i den 93: e minuten höll sig McBurnie framme och sköt in bollen i mål framför The Kop! Härligt, härligt!! Till och med VAR godkände målet och resultatet stod sig matchen ut! De nästan 29 000 på Bramall Lane fick verkligen jubla och applådera sina rödvitrandiga hjältar som haft en så fruktansvärt tuff säsong. 

Nu står Sheffield United på 16 poäng och vi börjar bli något av specialister på att spela oavgjort och hellre det än att förlora stort! Riktigt kul att idag få se en så härlig kamp och spännande match!! På lördag eftermiddag väntar Brentford och och nästa helg kommer Burnley på besök så visst finns det chans att plocka fler poäng innan säsongen tar slut!

Up The Blades 


UTB 

Ola Paulsson 2024-04-11 08:00:00
Author

Fler artiklar om Sheffield U