Torsdagskollen v. 46 (nr 5): The Blades
Stark poäng för Sheffield United och Heckingbottom på bortaplan mot Brighton i söndags.

Det blev en poäng på bortaplan mot Brighton. En bra poäng för Sheffield United som därmed passerade Burnley i tabellen. Säsongen lever och spänningen ökar inför kommande omgångar.

Torsdagskollen är som vanligt här igen ikväll. Återigen ett positivt resultat för The Blades. Den här gången undvek man förlust på AmEx Stadium i Brighton

Matchen inleddes i högsta tempo från början med ett hemmalag som kom från seger mot Ajax på bortaplan i veckans Europacup-spel. Det var Brighton som tog kommandot direkt och redan i den 6: e minuten sprang Adingra igenom ett passivt försvar i bortalaget och sköt snygg in 1-0. Det kändes som detta skulle bli en lång och seg eftermiddag på sydkusten. Brighton fortsatte att trycka på men Sheffield United lyckades få bort bollarna och hemmalaget fick hela tiden börja om. Den första halvleken skulle i stort sett fortsätta på samma sätt och The Blades lyckades inte skapa någonting. Det enda positiva med den första halvleken var att det faktiskt endast stod 1-0 på tavlan. Det kändes som att pausen kom lägligt för Sheffield United därför att i den andra halvleken försökte man trycka på och skapa chanser. I början av halvleken kom lite halvchanser från långt håll från bortalaget och det kändes som att Brighton tog det lite lugnare. Spelet var stundtals lite smågrinigt och i den 69: e minuten trampade Dahoud i Brighton lite väl mycket när han fällde Osborn. Det blev rött kort direkt. Nu förändrades matchbilden totalt och Sheffield United tryckte på direkt. Redan i den 74: e minuten när Hamer fick fram bollen till Bogle i den högra delen av straffområdet gav det resultat. Bogle tog snyggt emot bollen och drog iväg ett skott som träffade en slängandes Webster i hemmaförsvaret som styrde in bollen i mål. Kvitteringen var ett faktum och bortalagets klack jublade medan övriga arenan var knäpptyst. Resterande delen av matchen försökte Sheffield United skapa chanser och närmast kom Bogle vars skott gick precis utanför målet. Matchen slutade 1-1 inför lite över 31 000 åskådare.

Laget visade återigen moral och kämpaglöd. Man vill så gärna visa att man faktiskt förtjänar att vara med och kämpa om att stanna kvar i Premier League. Denna eftermiddag passerade man Burnley i tabellen och Blades-fansen sjöng .. We are Blades, We are Blades, We are not bottom of the League!!

Heckingbottom och laget har lyft sig och nu tagit 4 poäng på två matcher vilket är glädjande. Fortsättningen känns spännande och laget får nu lite chans att andas ut kommande helg när det är landslagsuppehåll.