Veckan i Spanien

Veckan i Spanien

Under detta underliga uppehåll pga VM i Qatar så passade Rovers på att åka till Marbella för att sola,träna och kicka lite boll.

Istället för att spendera tid i norra England i november så tog JDT truppen till solen i Marbella för lite R&R och två träningsmatcher, något som säkert uppskattades och bör ge energi inför en sjukt hektisk december och en följande vår med sikte mot uppflyttning. Då ingen spelare i Rovers var iväg med respektive landslag i vm så var det bästa tänkbara trupp som reste till Marbella och fick bra tid tillsammans med träning och matchspel, två matcher på schemat och det var skottska Hearts på fredagen och sen holländska Ajax på lördagen. Något tajt schema men det var nog bra då hela truppen nyttjades och det blev två olika elvor till match och det gör nog gått inför återstarten av ligan på lördag, då väntar ett nytt derby då Preston kommer till Ewood för lördagens tidiga kickoff. En bra chans till att snabbt komma tillbaka efter torsken mot "bastards" innan uppehållet. Rovers har dock siktet mot sjunde raka hemmasegern så det blir spännande på lördag, sju raka har vi inte vunnit sen säsongen 1995/96 så det vore något att kicka igång säsongen med.

Matchandet i Marbella inleddes med en stabil 4-0 seger mot Hearts efter mål av Hirst(2),Szmodics och härlige Dack, ren utklassning och förhoppningen är val att spelare som Hirst och Dack nu kanske börjar figurera mer i trupp och startelvor inför fortsättningen, vi har en enorm reserv i dessa två samt ett par andra som inte figurerat så mycket under hösten. Annars en rätt blandad elva med Travis, Kaminski och Ayala blandat med talanger som Phillips, Harlock och Leonard. Bra start på helgen och inför mötet med storklubben Ajax på lördagen kunde vi inte fått.

Efter en mållös första halvlek så såg Tyrhys Dolan till  att Rovers avslutade sitt träningsläger i Spanien med en bekväm 2-0-seger över holländska giganterna Ajax på Marbella Football Centre. Efter en första halvlek som saknade för många klara möjligheter, kom Rovers igång i dom avslutande 45 minuterna, då Dolan med elegans gav Rovers ledningen tidigt in i den andra halvleken med en fantastisk chip över den erfarne före detta Roma- och Everton-målvakten Maarten Stekelenburg . Dolan och Rovers andra i matchen kom med kvarten kvar då han i sann Tyrhys-anda pressade backlinjen och vann tillbaka en tappad boll för att sen avsluta till 2-0, han skulle nog haft ett hattrick senare när han satte 3-0 men offsideflaggan flög upp med fem minuter kvar av matchen.

Positiv camp/resa med speltid för hela truppen och efter mål av Dolan,Hirst och Dack samt speltid för alla ungdomar som Phillips,Wharton,Harlock och Leonard ser framtiden väldigt ljus ut, nu kör vi mot helgen och ett klassiskt möte med Preston i ett Lancashire derby som kan kickstarta vår säsong. 1300 på lördag kör vi på Ewood Park, Up the Rovers!

TV: Se höjdpunkter från Blackburns derbyförlust mot Burnley
 

Thomas Lofténthomas@loften.seswedishrovers2022-12-07 21:51:00
Author

Fler artiklar om Blackburn