Veckans Liverpool: Övergångshaveri, nytillskott och glädjande prestationer

Veckans Liverpool: Övergångshaveri, nytillskott och glädjande prestationer

En stökig transferhistoria slutade i moll, ett oväntat ansikte värvades och nyförvärvet bjöd på en uppvisning i hemmadebuten. Redaktionen ger er veckans…

…shitshow
Lukas skickade i onsdags ut en välskriven krönika kring det övergångshaveri som utspelade sig under slutet av förra veckan och inledningen av denna. En bra summering om vändorna kring Moises Caicedo och Romeo Lavia, två spelare som Liverpool ville ha men som båda hamnade i Chelsea. Därmed nämner jag det lite kort bara då det såklart är surt att vi inte fick någon av spelarna, men väldigt skönt att hela historien är över då det kanske är det sämsta agerande man skådat av de röda i ett övergångsfönster.

…värvning
Det skulle dock komma in en ny sexa trots allt och det var ett minst sagt oväntat namn. Ryktena kring Stuttgarts Wataru Endo kom ena dagen, andra dagen smällde Fabrizio Romano ut ’here we go’ och tredje dagen stod japanen iklädd Liverpools kläder på Instagram. Spontant känns det som ett köp som gjordes då tiden börjar rinna ut att hitta en ny sexa, men den defensiva mittfältaren har varit väldigt uppskattad av sin tidigare arbetsgivare så jag hoppas att det faller väl ut. Det ryktas fortsatt att Liverpool ännu vill ha in ytterligare en sexa, så det återstår att se om Endo blir ordinarie eller inte.

…domarnivå
Det här är väl egentligen en stående punkt när det kommer till den engelska domarkåren, men herregud vilken bedrövlig nivå det är. Alexis Mac Allister fick i matchen mot Bournemouth syna det röda kortet efter ytterligare en usel domarbedömning. Och det har varit i flera matcher redan denna säsong, två omgångar in, där domarbeslut stått i centrum efter matcherna. Man börjar fundera på om det någonsin kommer få ett slut eller om det bara kommer fortsätta att bli succesivt sämre varje säsong.

…fantastiska prestation
Om domarens prestation var under all kritik så var Dominik Szoboszlais debut på Anfield en fantastisk sådan. Ungraren är fin med bollen, löper över hela planen, tar ansvar defensivt och skapar chanser offensivt. En klockren värvning vad det ser ut som än så länge och värd var enda pund. När han och Mac Allister får en klok sexa emellan sig, om det nu kanske är Endo, så tror jag att dessa spelare kan växla upp ytterligare en nivå.

…historia
Under sina år i Liverpool har Mohamed Salah ändrat om i klubbens historieböcker när det kommer till rekord och dylikt. När han satte dit sin egen straffretur på lördagen mot ”Bompan” noterades han för sitt 187 mål i Liverpools färger, ett mål som tog honom förbi klubblegenden Steven Gerrard och upp på en femte plats på listan över mesta målskyttar i Liverpools historia. Näst på tur står Billy Liddell med sina 228 mål och jag tror det finns goda möjligheter att Salah passerat även honom när hans Liverpoolkarriär ska summeras.
 

Albin Jakobsson@albinjacobsson2023-08-20 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool